Kavalan oslavuje první dekádu výroby single malt whisky na Tchaj-wanu

Tchaj-Pej (Tchaj-wan) 9. prosince (PROTEXT/PRNewswire)

Kavalan otevírá druhou palírnu, která zdvojnásobí výrobní kapacitu na 10 milionů lahví

Dvojnásobný laureát ocenění World Whiskies Awards (WWA), společnost Kavalan, včera oslavila 10 let výroby tchajwanské whisky uvedením do provozu své druhé palírny a představením své v sudu zrající rumové whisky na Vánoce.

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20161208/446973

Při příležitosti otevření druhé palírny Kavalan generální ředitel pan Y.T. Lee uvedl, že 11. března 2006 vytekla z destilačního kotle historicky první dávka whisky Kavalan, která navždy proměnila sen o tchajwanské whisky ve skutečnost.

„Toto bylo do roku 2006 pouhou iluzí. Nicméně po 10 letech máme takovou poptávku po whisky Kavalan, že oslavujeme zdvojnásobení naší výrobní kapacity na 10 milionů lahví s naší druhou palírnou," dodal Pan Lee.

Toto navýšení výroby může Kavalan učinit jedním z 10 největších výrobců whisky na světě.

Této inaugurační slavnosti se zúčastnili čelní světoví představitelé světa whisky, jako např. výkonný ředitel International Wine and Spirit Competition (IWSC) pan Ewan Lacey, který řekl, že 10letá cesta palírny Kavalan přispěla k „rozšíření světa whisky z pohledu vytváření nových hranic a nové filozofie".

Dodal, že došlo k „prohloubení a obohacení nových a jedinečných druhů whisky, které jsou nadále potěšením milovníků whisky na celém světě".

Dalšími zvláštními hosty byli: hlavní poradce společnosti Kavalan Dr. Jim Swan; zakladatel Whisky Magazine pan Damian Riley-Smith a pan Richard Forsyth jako zástupce světového výrobce destilátů prémiové kvality Forsyths spolu se synem Richardem Forsythem.

Nový rum společnosti Kavalan, Reserve Rum Cask Single Cask Strength, nasycený příchutí melounu, papáje, hřebíčku a zázvoru, byl popsán znalcem whisky Ingvarem Rondem, redaktorem a zakladatelem Malt Whisky Yearbook, jako: „Jemný rum se sladkostí s nádechem guavy, ananasu a mandlemi v čokoládě."

Vzdělavatel v oblasti destilátů Bernhard Schäfer uvedl: „Komplexní buket tropického ovoce - sladké a cukernaté zakončení."

Pan Riley-Smith, jehož Whisky Magazine organizuje prestižní programy ocenění WWA a Icons of Whisky, řekl: „Kavalan se objevil na světové scéně whisky v roce 2006 a od té doby vítězí v oceněních World Whiskies Awards a Icons of Whisky každoročně."

V roce 2015 whisky Kavalan získala ocenění Nejlepší single malt whisky na světě v rámci Světových cen whisky (World Whiskies Awards - WWA) za svou Kavalan Solist Vinho Barrique a v roce 2016 cenu „Nejlepší single cask single malt whisky na světě" za Solist Amontillado Sherry Single Cask Strength a navíc titul „Nejlepší producent světové whisky" na prestižní Mezinárodní soutěži vín a lihovin (IWSC).

O společnosti Kavalan

Tchajwanská palírna Kavalan se věnuje umění single malt whisky od roku 2006. Whisky Kavalan zraje v amerických dubových sudech v intenzivní vlhkosti a horku a k její kvalitě přispívají také mořské a horské vánky a pramenitá voda ze Sněžné hory, které společně přispívají k charakteristické krémovitosti whisky Kavalan. Palírna se jmenuje po starém označení pro okres I-lan a díky své mateřské společnosti King Car Group může využívat její třicetileté zkušenosti z oblasti výroby nápojů. Whisky Kavalan získala již více než 211 zlatých medailí a je dostupná ve 40 zemích. Navštivte www.kavalanwhisky.com/en/.

Kontakt pro média:

Yvonne Chou

+886-3922-9000 #7162

yvonne@kavalandistillery.com

Klíčová slova Tchaj-wan-nápoje-trendy-trh-Kavalan

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Potraviny, gastronomie
Obchod, marketing

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.