ADLER posiluje svoji přítomnost v Asii za účelem zvýšení kvality produktů

Peking 29. září (PROTEXT)

Alexandar Alačkov business director, Květuše Kušová ředitelka kvality, Radek Veselý statutární ředitel

Výpis z OR Osvědčení o schválení pro zřízení podniků se zahraničními investicemi

Den 6. září se pro ADLER Czech, a.s. stal další strategickým milníkem v pokračujícím růstu společnosti. Na adrese Room 1512, Building 4, Guang'an Road 9, Fengtai District v Pekingu byla pod názvem Beijing Adler inspection company LTD otevřena čínská pobočka. Její právní forma odpovídá ekvivalentu českého s.r.o. a proces založení si vyžádal více než půlroční tvrdou práci managementu. Velkou roli v celém řízení sehrála i agentura Czech Trade, která byla po celou dobu zakládání aktivně nápomocna.

Vedení asijské pobočky přímo podléhá vrcholovému managementu společnosti Adler Czech a.s. statutárnímu řediteli Radku Veselému a business directorovi Aleksandaru Alačkovi. Za dosažení cílů pobočky bude rovněž zodpovědná dosavadní ředitelka kvality Květuše Kušová, která patří k stabilním pilířům společnosti a v textilním průmyslu se pohybuje již více než 30 let.

"Důvod založení nové pobočky byl naprosto prozaický," říká Radek Veselý a pokračuje: "Čína a celá jihovýchodní Asie pro nás skýtá velký potenciál k expanzi do celého světa. Navíc stálá přítomnost českých zaměstnanců přímo v jihovýchodní Asii respektive v místě, kde vyrábíme více než 90 % naší produkce, našim zákazníkům garantuje nejen včasný termín dodání, ale především vysokou kvalitu našich produktů. Jen ta společnost, která bude mít celý řetězec procesů souvisejících s výrobou i s vývojem plně pod kontrolou obstojí ve velmi tvrdé konkurenci a může tak pomýšlet na budoucí úspěšný rozvoj. Velký dík patří agentuře Czech Trade, která nám pomohla úspěšně realizovat naše plány."

Vznikem nového právního subjektu ADLER neřeší pouze dohled nad kvalitou zboží. Dohromady s nárůstem počtu zákazníků a úspěšnou penetrací na nové trhy mimo Evropu se dále rozšiřuje i portfolio dodavatelů. Schválení nového výrobce a jeho následného zařazení mezi stávající portfolio dodavatelů ADLERu patří mezi klíčové interní procesy, které jsou velmi přísné a striktně dodržované. Výrobci jsou povinni vlastnit a naplňovat příslušné certifikáty potřebné pro výrobu a export (Eko-Tex, BSCI-Business Social Compliance Initiative včetně exportní licence příslušného ministerstva průmyslu a obchodu). Pokud není lokální výrobce schopen tyto dokumenty doložit je jednání o možné spolupráci okamžitě ukončeno. Stálá přítomnost zaměstnanců ADLERu umožní předem potenciálního dodavatele prověřit a následně lze efektivně dohlížet nad dodržování regulí z pohledu lidských práv a etiky.

"Vzhledem k multikulturalismu ADLERu a jeho globálnímu fungování je expanze další krok přirozeného vývoje každé společnosti. V našem podnikání spolupracují dvě naprosto odlišné kultury - velmi precizní a na výkon orientovaní Evropané a na straně druhé velmi přátelští Asiaté, pro něž však otázka kvality a času nemá takovou váhu. Je proto nezbytně nutné zajistit nejen supervizi, ale také podat pomocnou ruku při řešení problémů," doplňuje Alaksansdar Alačkov, business director společnosti.

Výběr certifikací, ke kterým se ADLER hrdě hlásí a které prokazují dodržování daných zásad:

BSCI (Business Social Compliance Initiative)

Je iniciativa Asociace zahraničního obchodu - FTA a cílem je zajistit, aby na trh byly dodávány jen výrobky, při jejichž výrobě a distribuci jsou respektovány základní pracovně právní a etické zásady. To znamená, že zaměstnanci, kteří produkt vyrábějí, mají zajištěny základní pracovní podmínky, ochranu zdraví a ochranu základní lidské důstojnosti.

OEKO TEX Standard 100

Je certifikát textilních produktů vyrobených výhradně ze zdravotně nezávadných materiálů. Výrobky jsou testovány nezávislým Evropským výzkumným institutem podle přísných standardizovaných kritérií. Ta limitují užívání nebezpečných chemikálií při jejich výrobě.

WRAP: Worldwide Responsible Accredited Production

Jedná se o certifikační program organizace Worldwide Responsible Accredited Production (WRAP), který je nabízen výrobcům oblečení, obuvi a doplňků. Získání certifikátu je podmíněno zajištěním podmínek pro bezpečné a zdravé pracoviště a respektování práv zaměstnanců.

priloha

Společnost ADLER Czech, a. s., je lídrem na trhu značkového reklamního textilu v České republice, kde poskytuje unikátní know-how více než 15 let. V současné době působí v 16 evropských zemích. Moderní, plně automatizovaný sklad v Ostravě má denně k dispozici až 14 000 000 kusů reklamního textilu. Dodávky na klíčové trhy - Česká republika, Slovensko, Polsko, Maďarsko a Rumunsko jsou realizovány do 24 hodin, do zbytku Evropy do 48 hodin Všechny produkty značky ADLER podléhají přísným kontrolním testům a nesou pečeť kvality Oeko-Tex Standard 100.

Více na www.adler.info

Milan Stoppa

Senior Communication Consultant, PLEON Impact

gsm.: +420 602 575 844

e-mail: milan.stoppa@pleon-impact.cz

web: www.pleon-impact.cz

www.pleonnewsroom.cz

ADLER Czech

František Grunt

Marketingový ředitel, ADLER Czech, a.s.

gsm.: +420 702 153 752

e-mail: frantisek.grunt@adler.info

web: www.adler.info

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova Čína-ČR-textil-trh-reklama-firmy-Adler Czech

Asie, Austrálie (as)

Zpracovatelský a výrobní průmysl
Obchod, marketing