Podzimní Srdíčkové dny

Praha 15. září (PROTEXT)

V týdnu od 19. do 23. září pořádá Život dětem tradiční podzimní Srdíčkové dny, veřejnou sbírku na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi.

Dobrovolníci budou lidem nabízet různobarevná reflexní srdíčka za 35 Kč, která slouží jako přívěsek pro zvýšení bezpečnosti v silničním provozu. Kromě toho také oblíbené magnetky se zvířátky za 30 Kč. Do sbírky se zapojí celkem 187 měst a 4 560 dobrovolníků z 316 středních škol a učilišť. Výtěžek sbírky je už tradičně určen na nákup potřebných pomůcek a rehabilitačních pobytů dětem, které se bez této pomoci neobejdou.

Tváří podzimních Srdíčkových dnů je pětiletá Andrejka, která se narodila jako zdravá holčička. V jednom roce u ní lékaři diagnostikovali vážné metabolické onemocnění centrálního nervového systému. Toto vzácné onemocnění není v dnešní době léčitelné a léky pouze mírní jeho příznaky. Malá Andrejka špatně vidí, špatně chodí, je velmi rychle unavená a navíc trpí epileptickými záchvaty. Rodina se o svou nemocnou dceru stará s velkou láskou a potřebuje pomoc od nás ostatních.

Podzimní Srdíčkové dny pomohou nejen Andrejce, ale i mnoha dalším nemocným dětem zvládat jejich nelehký osud.

Život dětem děkuje všem laskavým lidem za pomoc těm, kteří to skutečně potřebují.

Kontakt: MgA. Maria Křepelková - ředitelka

e-mail: maria.krepelkova@zivotdetem.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-zdraví-děti-charita-Život dětem

Média, společnost a životní styl