Dražba slůňat pro štěstí od předních olympioniků v Rio Parku na Lipně vrcholí

Praha 18. srpna (PROTEXT)

Charitativní organizace Život dětem a Česká olympijská nadace u příležitosti konání Letních olympijských her 2016 připravily na období od 15. do 21. srpna charitativní aukci dřevěných slůňat, na nichž se výtvarně podílela řada českých úspěšných olympioniků. Celý výtěžek poputuje dětem, které jejich onemocnění nebo sociální znevýhodnění ve sportu omezuje. Dražba slůňat probíhá na Aukro.cz právě teď.

"Až do neděle 21.8. dražíme na Aukro.cz sošky dřevěných slůňat ve velikosti 50x35 cm, které pro nás zhotovil řezbář Jiří Soubusta. Na nich se výtvarně vyjádřili vybraní čeští olympionici. Sportovní fanoušci mají jedinečnou příležitost získat slůně pro štěstí od Jaromíra Jágra, Tomáše Plekance, Gabriely Koukalové, Petra Koukala, Evy Samkové, Miroslavy Topinkové-Knapkové nebo Jana Železného spolu s jejich fotografií. Slůňata si mohou prohlédnout návštěvníci Rio Parku na Lipně," vysvětluje ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Výtěžek z aukce je určen dětem, které jsou díky zdravotním nebo sociálním handicapům ve sportu značně omezeny, ale jejich handicap jim lásku ke sportu nevzal. Za získané peníze dostanou speciální sportovní pomůcky, které jim umožní trávit volný čas sportem. Připravovaná aukce podpoří například čtrnáctiletého Romana Svobodu, jehož bratr trpí vážnou a vzácnou nemocí, v jeho oblíbeném veslování či Moniku Valachovou, která je po těžké autonehodě upoutaná na invalidní vozík.

Charitativní aukce probíhá ve spolupráci s Českou olympijskou nadací, jejímž posláním je pomáhat ve sportu dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí a dětských domovů.

Život dětem je obecně prospěšná společnost, která existuje od roku 2000. Jejím posláním je pomoc nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v rámci celé České republiky, které se ocitnou v obtížné životní situaci a potřebují odbornou pomoc a podporu svého okolí. Mezi nejznámější projekty patří sbírky Srdíčkové dny a projekt Srdce dětem.

Více informací naleznete na www.zivotdetem.cz.

Kontakt pro média:

MgA. Maria Křepelková - ředitelka Život dětem o.p.s.

e-mail: maria.krepelkova@zivotdetem.cz

Mobil: 603 216 461

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-zdraví-sociální-kondice-olympijské-aukce-Život dětem

Média, společnost a životní styl