TCL Corporation prohlubuje mezinárodní strategii, kontejnerový vlak trasy Čína-Evropa dorazil do Varšavy

ŠEN-ČEN (Čína) 24. června (PROTEXT/PRNewswire)

Příjezd kontejnerového vlaku (PRNewsFoto/TCL Corporation)

Ředitel TCL Li hovoří s čínským prezidentem Xi ve Varšavě (PRNewsFoto/TCL Corporation)

Ucelený kontejnerový vlak s nákladem na trase Čína-Evropa, který vyjel z Chengdu v západní části Číny, dorazil 20. června po 13denní cestě do Varšavy, své cílové destinace. Tento vlak, který pojížděl trasou starodávné Hedvábné stezky, míjel během své cesty nádhernou krajinu, kde byl také viditelný rozvoj ekonomiky a obchodu.

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160623/382704

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160623/382703

Vládní představitelé včetně čínského prezidenta Xi Jinpinga, který byl uprostřed své oficiální návštěvy Polska spolu se zástupci podniků z obou zemí včetně Tomsona Li Dongshenga, předsedy a generálního ředitele společnosti TCL Corporation, přivítali přijíždějící vlak na slavnostním uvítání, které se konalo na varšavském Hlavním nádraží. Prezident Xi vyjádřil své požehnání tomuto vlaku a vizi ucelené kontejnerové přepravy na trase Čína-Evropa a pokračujícího rozvoje ekonomické spolupráce mezi oběma zeměmi.

Originální elektronické výrobky z továrny TCL v Chengdu naplnily 30 ze 41 nových kontejnerových vagónů, zhruba 80 procent celkového nákladu. Elektronické zboží z tohoto vlaku bude po výstavbě továrny TLC v Polsku prodáváno v celé Evropě. Tato továrna je největším čínským výrobním zařízením v Polsku. Společnost TCL dodala do Polska v průběhu posledních tří měsíců trasou kontejnerových vlaků Čína-Evropa více než 400 kontejnerů s elektronikou. V březnu 2016 tvořily náklad prvního kontejnerového vlaku z Chengdu pouze komponenty pro ploché obrazovky televizorů společnosti TCL.

Továrna TCL v Zyrardově v Polsku o rozloze 105 000 metrů čtverečních je největším výrobním zařízením ve městě a zároveň největším čínským výrobním zařízením v této zemi. V této polské továrně má společnost TCL pět výrobních linek, kde každá je schopna smontovat 4,5 milionů televizorů ročně. Většinu z 284 zaměstnanců továrny tvoří občané Zyrardova, někteří z nich zde pracovali až 13 let. Z hlediska dodávky hotových produktů je Polsko důležitý dopravní uzel v Europě, vzdáleno o pouhý den od Frankfurtu a Paříže a tři dny od vzdálenějších trhů, jakými jsou Lisabon a Madrid. Až 90 procent komponentů vyrobených v této továrně je dodáváno po železnici.

Předseda a generální ředitel společnosti TCL pan Li během rozhovoru uvedl, že díky vzrůstající průmyslové kompetenci čínských podniků a zlepšené infrastruktuře mezi oběma zeměmi můžeme očekávat větší počet čínských podniků, které se objeví v Polsku, a za podpory obou vlád dokonce vybudování čínských průmyslových parků v rámci snahy pomoci při průmyslové obnově Polska díky značným výrobním schopnostem a zkušenostem čínského průmyslu.

Pro více informací kontaktujte:

Marta Chen

chenxuejun@tcl.com