Boj s plevelem nikdy nekončí. Ale my víme, jak na to!

Praha 28. dubna (PROTEXT)

Ačkoli se na nás letos aprílové počasí opravdu vyřádilo, jaro už je v plném proudu. Byť to podle teplot nevypadá - chladno je zrovna v době, kdy všechno pučí, tráva se zazelenala a příroda se probudila po zimním spánku. To je však ideální moment k přípravě zahrady na letní sezonu. Všichni už se těšíme na grilování, posezení s vychlazeným drinkem v ruce a celkově na letní pohodu. Ale abychom si mohli užívat příjemné chvíle, chceme mít kolem sebe krásné prostředí - a to je leckdy náročné udržet.

Platí, že čím lépe zahradu na sezonu připravíme, tím méně práce nás pak čeká v horkých dnech a můžeme si dosyta užívat lenošení a krásy kolem sebe. Základem každé upravené zahrady je kvalitně zastřižený trávník bez prorůstajícího plevele, jitrocele, sedmikrásek, pampelišek, kontryhele, jetele a dalších neplech. Precizní milovníci trávníků a záhonů se ovšem nesmiřují jen s posekanou rovnou plochou.

Většině zahradníků vadí přerostlé byliny na hranicích a v rozích pozemků, a zejména v místech, kde jsou ploty. Tam pak musí odložit pohodlnou velkou sekačku, a vzít do ruky buď nůžky, nebo těžkou rotační vysekávačku, a s ní pomalu obcházet celý obvod zahrady.

Žádné protivenství přírody ale české hlavy nezastaví, a tak už mají tyhle nezbedné rostliny na kahánku. Novinkou na českém trhu je totiž speciální silná folie, která zabraňuje prorůstání plevele v nežádoucích místech. Už její název POD-PLOT(R) jasně napovídá, kde je její hlavní využití, tedy pod nový nebo již existující plot. Přesně v místech, kde se s prorůstáním nejvíce trápíme, stačí POD-PLOT(R) položit, upevnit připraveným způsobem (speciální jednoduché plastové hřeby jsou součástí balení) a zasypat mulčovací kůrou nebo kamínky. Použít se dá rovněž mezi řádky jahod nebo jiné záhony. Není pak nutné vytrhávat takové množství plevele, případně se trápit zbytečným vysekáváním trávy. Navíc je

POD-PLOT(R) recyklovatelný a hlavně na rozdíl od všech postřiků je účinek trvalý.

Instalace je jednoduchá, plevel má jednou pro vždy utrum a produkt ušetří spoustu zbytečně stráveného času, který si teď můžeme užívat na pěkně upravené zahradě.

Kontakt:

www.pod-plot.cz

více informací/ soutěž o produkt:

MGM agency s.r.o.

Magdalena Chládková

executive director

Magdalenachladkova@mgmagency.cz

tel: + 420 608 352 221

Zdroj fotografií: POD-PLOT(R), Linofol

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz

Klíčová slova ČR-hobby-zahrádkaření-firmy-MGM agency

Zemědělství, životní prostředí