NBTel použije software iMagicTV pro interaktivní TV

Společnost iMagicTV dnes oznámila, že společnost NBTel použije její software DTV Manager k rozšíření svých širokopásmových multimediálních služeb o televizi včetně vysílání.

DTV Manager je nový aplikační software pro podniky, který umožní NBTelu a dalším telekomunikačním společnostem poskytovat interaktivní televizi a další interaktivní služby domácnostem - předplatitelům přes dosavadní měděné telefonní dráty, anebo jakýmkoli jiným vysokorychlostním přístupem.

"iMagicTV je nadšena, že spolupracuje s NBTElem při jejich zavádění služby interaktivní TV," řekl Marcel LeBrun, prezident a generální ředitel (CEO) společnosti iMagicTV. "NBTel je zjevně telekom příští generace, se solidní strategií zavádění celé škály služeb na jediné širokopásmové síti."

Zákazníkům NBTelu bude poskytnuta služba interaktivní televize, která na dnešním trhu nemá obdoby. Kanály digitální televize a další multimediální služby budou integrovány s vysokorychlostním internetem a emailem, které jsou v současné době dostupné na extrémně rychlém přístupu k internetu s názvem Vibe (TM) společnosti NBTel. Služba zahrne 76 kanálů digitální televize, 30 audiokanálů a tzv.místní obsah.

"Produkt iMagicTV nám dává technologii k poskytování kompletního multimediálního balíku služeb našim zákazníkům," uvedl Joe Mosher, ředitel oddělení Market Development společnosti NBTel.

NBTel, přední světová společnost v oblasti informačních technologií a telekomunikací, byla v Kanadě prvním telekomem, který získal schválení CRTC k poskytování televizních služeb předplatitelským domácnostem. Software iMagicTV byl podrobován technickým zkouškám ve vývojovém středisku VideoActive (TM) společnosti NBTel od října roku 1998.

LeBrun řekl: "Síla softwaru DTV Manager spočívá v rozsahu služeb, který s jeho pomocí může telekomunikační společnost poskytovat. Změní způsob, jakým se lidí baví a informují."

Pokud jde o samotný telekom, DTV Manager umožní společnosti NBTel zefektivnit její existující sítě a infrastrukturu a využívat takové špičkové technologie, jako je IP Multicasting a MPEG, k poskytování celé škály služeb na jednom přístroji a jedné síti.

"DTV Manager nám pomáhá vypořádat se s trendem sbližování služeb zábavy a informace, včetně vysílání v TV a na PC," uvedl Moser.

O společnosti iMagicTV www.imagictv.com iMagicTV je inovativní softwarová společnost poskytující řešení v oblasti interaktivní televize pro telekomunikační společnosti na celém světě. Společnost vyvinula DTV Manager, softwarový produkt pro komerční aplikace, který umožňuje telekomunikačním společnostem a dalším poskytovatelům služeb zajišťovat a spravovat konkurenceschopné služby interaktivní televize přes měděné linky nebo jakoukoli technologii vysokorychlostního přístupu.

iMagicTV byla založena v roce 1998 a má sídlo ve městě Saint John v kanadské provincii New Brunswick. iMagicTV je dceřiná společnost NBTel Inc., což je zase společná dceřiná společnost společností Bruncor (Montreal: BRR; Toronto) a Newbridge Networks Corporation (NYSE: NN; Toronto: NNC).

Více informací o iMagicTV a DTV Manager najdete na webové adrese www.imagictv.com.

O společnosti NBTel www.nbtel.nb.ca

NBTel je uznávaná světová přední společnost v telekomunikační oblasti. Poskytuje plnou škálu služeb, které zahrnují místní a meziměstské telefonní hovory, bezdrátovou telefonii, internet, elektronické obchodování, interaktivní multimédia, služby pro datové a správcovské sítě a řešení v oblasti informačních technologií. Pracovníci společnosti NBTel využívají svých znalostí k vytváření vyspělých aplikací pro kontakt se zákazníky a samoobslužných aplikací, které dávají podnikům konkurenční výhodu a umožňují zákazníkům "dělat vše každý den lépe" (tento slogan je registrovanou značkou). NBTel je stoprocentně vlastněnou dcerou společnosti Bruncor Inc., ME and TSE: BRR.

Toto sdělení pro tisk je také uvedeno na webové stránce společnosti iMagicTV na adrese www.imagictv.com

ots Original Text Service: iMagicTV

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Andrea Pickup, Communications Officer of iMagicTV (USA) 506-631-3011, nebo (USA) 800-660-0333 nebo apickup@imagictv.com