Jablonecký ŠENÝR v Číně aneb První přímou linkou rovnou do Jablonce

Jablonec nad Nisou 29. února (PROTEXT)

Návrh Luo Wen Luo Wen a Olga Kopalová v showroomu Jablonec (2016)

Ve čtvrtek 25. února 2016 spojil poprvé českou a sečuánskou metropoli Chengdu přímý let. Letadlo Airbus A330-200 čínských aerolinek Sichuan Airlines přistálo v 12:15 SEČ v Praze po desetihodinovém letu. Přímou linku inicioval prezident ČR Miloš Zeman, na základě nově otevřených trhů v západní Číně. Nové letecké spojení je pro obchodníky obou zemí ideální.

V tomto historicky prvním letu zavítala do Čech i Luo Wen, úspěšná čínská modelka a majitelka fotografického studia Bossy v Chengdu. Její první kroky v České republice vedly do Jablonce nad Nisou, do bižuterní rodinné firmy ŠENÝR Bijoux. “Velmi mě to potěšilo, protože s Luo Wen spolupracujeme již druhým rokem. Naše přátelství bylo započato právě v Chengdu, kde jsem spolu s dalšími zástupci českých firem poprvé představila naše šperky na Západočínském veletrhu. Ten svou účastí podpořil a také slavnostně zahájil prezident ČR Miloš Zeman. To bylo v říjnu 2014” vysvětlila Olga Kopalová Rynešová majitelka Šenýru.

První spolupráce přišla záhy. Výsledkem byly překrásné fotografie s čínskými modelkami, které byly ozdobeny jabloneckými šperky z dílny Šenýru. V roce 2015 pak proběhla další mnohem náročnější týmová práce na čínském prádle, resp. plavkách. Obě majitelky firem paní Luo Wen a Olga Kopalová Rynešová spolu vytvořily zcela originální set podprsenky a kalhotek z českých křišťálů s motivem čínských mráčků.

Co bude dalším bodem jejich spolupráce je zatím tajemstvím. Luo Wen byla při návštěvě Jablonce okouzlena novým showroomem Šenýru v prostorách budovy jablonecké Radnice. A brzy vznikne opět zajímavý projekt Jablonec - Chengdu. Díky němu se zvedne poptávka po výrobcích české firmy Šenýr v Číně.

Rodinná firma ŠENÝR má tradici šperkařství již od roku 1900. Patří mezi nejlepší výrobce bižuterie v Čechách. Největší úspěchy slaví na světových veletrzích v Evropě i Asii. Partnerstvím s Českou Miss ŠENÝR získal popularitu nejen v tuzemsku ale i na světových soutěžích krásy. Korunkami od ŠENÝRU se pyšní vítězky České Miss z let 2011 až 2015. V Reunionu mají putovní korunku pro Miss Reunion od roku 2010. Také zdobí skvělé osobnosti kulturního i politického života v různých částech země a všechny ženy, které touží originálně doplnit svou krásu ručně vytvořenými šperky skvělých designů.

Kontakt:

Olga Kopalová

ŠENÝR Bijoux s.r.o.

Pasířská 40, 46601 Jablonec nad Nisou

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz

Klíčová slova ČR-Čína-styl-sklo-bižuterie-firmy-ŠENÝR Bijoux

Liberecký (li)

Zpracovatelský a výrobní průmysl
Média, společnost a životní styl