Alpharma vstupuje na francouzský trh generických léků

Společnost Alpharma Inc. (NYSE: ALO) dnes oznámila, že její divize International Pharmaceuticals Division koupila společnost Jumer Laboratoires SARL, zabývající se výrobou generických léků, a přidružené společnosti ze skupiny Cherqui v Paříži ve Francii. Akvizice zahrnuje produkty, ochranné známky a registrace. Podmínky smlouvy a kupní cena nebyly oznámeny.

"S potěšením oznamujeme tento první krok ve vytváření přítomnosti Alpharmy na francouzském trhu generických léků. V současné době francouzský trh značkových generických léků představuje zhruba 623 miliónů USD a předpokládá se, že až do roku 2002 poroste tempem více než 15 procent ročně. Tento růst, spolu s nedávno schválenými zákony francouzské vlády na aktivní podporu nahrazování generickými léky s cílem snížit náklady na zdravotní péči činí francouzský trh generických léků velmi atraktivní," uvedla Ingrid Wiiková, prezidentka International Pharmaceuticals Division.

Současný program značkových generických léků, koupený od společnosti Jumer, vytvořil v roce 1998 příjmy zhruba 10 miliónů USD a skládá se ze 34 výrobků, Kromě toho existuje asi 40 generických produktů v celé škále forem dávkování, které jsou buď připraveny k uvedení na trh anebo se v brzké době očekává jejich schválení. To spolu se současným programem IPD vytvoří vynikající portfolio generických produktů pro francouzský trh.

"Rozšiřování naší přítomnosti na evropském trhu je klíčovým prvkem naší iniciativy strategického růstu. Během roku 1998 jsme si vytvořili vůdčí postavení ve Spojeném království a začali jsme působit na německém trhu generických produktů. Tato akvizice zajišťuje Alpharmě vstup na perspektivní trh s generickými léky ve Francii. A podobně jako Alpharma je i společnost Jumer Laboratoires považována za silného hráče na trhu. Jumer si už vytvořil pozici jako dodavatel generických produktů, nabízí konkurenceschopné ceny, může se chlubit vynikajícím zajištěním dodávek a zaměstnává kvalifikovaný personál s prověřenou praxí, který s potěšením vítáme v Alpharmě," uvedl Gert W. Munthe, prezident a provozní ředitel (COO) společnosti Alpharma, Inc.

Alpharma Inc. (NYSE: ALO) je multinacionální farmaceutická společnost, která vyvíjí, vyrábí a prodává speciální humánní farmaceutika a výrobky péče o zdraví zvířat. Její divize Animal Health Division s výrobními závody v Chicago Heights ve státě Illinois v USA, v Lowellu ve státě Arkansas v USA a v norském Oslu je mezinárodně uznávána jako přední výrobce zdravotních přísad do krmiva pro drůbež a dobytek.

Všechna sdělení pro tisk společnosti Alpharma jsou dostupná také na její webové stránce http://www.alpharma.com.

ots Original Text Service: Alpharma Inc.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Diane M. Cady, Vice President of Investor Relations, 201-228-5085 or 800-200-9159 nebo Ingrid Wiik, President of International Pharmaceuticals Division, +47-22-52-9320, - Norsko, oba ze společnosti Alpharma; nebo Theodore Lowen nebo Kim Kerns, oba ze společnosti Burson- Marsteller, 212-614-4000, za Alpharmu.

Webová stránka: http://www.alpharma.com

Klíčová slova Alpharma