Iniciativa S KOČÁRKEM PRAHOU startuje "Slušnou kampaň", začíná v pražských tramvajích

Praha 28. ledna (PROTEXT)

Nová kampaň vyzývá spoluobčany k elementární slušnosti nejen v městské hromadné dopravě. Věcně a humorně upozorňuje na nešvary, se kterými se musí každodenně potýkat nastávající maminky a rodiče s kočárky při každodenním cestování metropolí.

Plakáty, které ve spolupráci s neziskovou organizací S KOČÁRKEM PRAHOU vytvořila ilustrátorka Veronika Šiklová, se objeví ve všech linkách pražských tramvají a autobusů od 1. února 2016. Kampaň potrvá až do 25. května, kdy vyvrcholí happeningem rodičů a dětí v podolských Žlutých lázních.

"Letos už posedmé chystáme celodenní akci S KOČÁRKEM PRAHOU. Do centra se pravidelně vydávají tisíce maminek s dětmi, které ví, že vyrazit s kočárkem do města plného nástrah není vůbec žádná legrace. Společně s desítkami partnerů se jim snažíme vyjít vstříc, dohromady hledáme možná řešení. Součástí je i petice Za Prahu bezbariérovou. Během let, kdy ji organizujeme, jsme si připsali značné úspěchy, jednáme s MHMP a jsme součástí projektu "Praha bezbariérová", máme nemalý podíl i na zbudování 250 parkovacích míst u obchodních center," vysvětluje cíle Jiřina Faloutová, výkonná ředitelka S KOČÁRKEM PRAHOU.

"Slušná kampaň" bude pokračovat v několika dalších vlnách, po dobu 4 měsíců, v průběhu března se objeví i na obrazovkách v metru a v dalších médiích. Zaměří se také na úctu ke stáří, hendikepované spoluobčany, cyklisty, pejskaře či chodce. Chce se soustředit na bezpečnost a toleranci v celém veřejném prostoru. Oficiálním partnerem "Slušné kampaně" v MHD je Dopravní podnik hlavního města Prahy, jednání s dalšími partnery aktuálně probíhají.

Kontakt pro média:

Olga Kunešová, autorka projektu S KOČÁRKEM PRAHOU.org, z.ú., tel: +420 602 105 322

Jiřina Faloutová, výkonná ředitelka S KOČÁRKEM PRAHOU.org, z.ú., tel: +420 776 369 685

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-rodina-MHD-firmy-BIG FISH&CO-Praha

Auto-moto, doprava a stroje
Média, společnost a životní styl