Stovka nejvýznamnějších v Tróji

Sdružení CZECH TOP 100 vyhlásí letošní pořadí nejvýznamnějších firem.

Právě v těchto dnech začíná sběr dat pro již pátý ročník žebříčku 100 nejvýznamnějších firem ČR, sestavovaného na základě ekonomických ukazatelů. Jeho pořadatel - sdružení CZECH TOP 100, proto kromě aktuálních dat o firmách přinese také srovnání vývoje jednotlivých společností za uplynulé roky.

Kromě hlavního žebříčku, kde je hlavním kritériem obrat, respektive tržby za prodej zboží a služeb - budou sestaveny i žebříčky vedlejší, např. podle produktivity práce, podle přidané hodnoty, podle výše exportu atd. Ze získaných dat pak bude možné rovněž vyhodnotit regiony s nejvyšší nebo nejnižší průměrnou mzdou či odvětví s největším počtem zaměstnanců. Letos tedy nebudou chybět ani dílčí oborové či regionální žebříčky.

Novinkou letošního jubilejního žebříčku 100 nejvýznamnějších firem ČR se stane pořadí finančních institucí rozdělených do "oborů" podle charakteru převládající činnosti.

Slavnostní vyhlášení žebříčku 100 nejvýznamnějších firem ČR, kterému jsou každoročně osobně přítomni představitelé managementů zúčastněných společností, ale i další významné osobnosti hospodářského a společenského života České republiky, proběhne dne 17. června 1999 v Trójském zámečku v Praze od 16:30 hodin.

Aktivity CZECH TOP 100 v roce 1999:

1. 100 obdivovaných firem ČR - vyhlášení 25.2.1999 (1.ročník)

2. 100 nejvýznamnějších firem ČR - vyhlášení 17.6.1999 (5.ročník)

3. 100 nejlepších výročních zpráv ČR - vyhlášení 4.11.1999 (6.ročník)

Kontakt: Petr Kostka, tel.: (02) 21602157, (02) 21602514, fax: (02) 21602112, e-mail:info@czechtop100.cz, CZECH TOP 100, Opletalova 55, 111 84 Praha 1

Klíčová slova Czech Top

Finance, ekonomika