CpG ImmunoPharmaceuticals iniciuje první fázi testování

WELLESLEY (USA)/HILDEN (Německo) 20.dubna (ots-PRNewswire) - První klinická studie společnosti s cílem zajistit bezpečnost a snesitelnost dávek.

CpG ImmunoPharmaceuticals zahájila první fázi klinického testování Cpg 7909, vůdčího produktu společnosti, k jeho použití jako vakcínového imunitního stimulantu. CpG 7909 bude hodnocen v kombinaci s Engerix-B(R), s nyní dostupnou vakcínou navrženou k prevenci infekce z viru hepatitis B (HBV). Testování se provádí ve zdravotním středisku University Health Network nemocnice Toronto Western Hospital v Torontu v Kanadě v rámci sponzorského programu Investigational New Drug (ING - zkoušení nového léku). Profesorka medicíny na University of Toronto Jenny Heathcode, M.D. a šéfka sboru chirurgů gastroenterologie v Toronto Western Hospital bude působit jako hlavní výzkumník společnosti při jejích prvních testech CpG DNA (TM) na lidech.

"Zahájení našeho prvního klinického testování CpG DNA (TM) vytyčuje pro společnost významný mezník a svědčí o rychlém pokroku, který jsme za dva roky udělali při rozvoji naší vlastní imunitní stimulační technologie od laboratoře po kliniku," uvedl prezident a výkonný ředitel společnosti CpG ImmunoPharmaceuticals Robert L. Bratzler, Ph.D. "Plánujeme provádět další klinické studie v oblasti rakoviny, alergií, astma a dalších infekčních onemocnění k ověřování bezpečnosti a potenciální šíře využití CpG 7909 jako imunoterapeutika na lidech."

"Imunizace pomocí CpG a povrchového antigenu hepatitis B, klíčového komponentu HBV, dramaticky zvyšuje míru zpětné vazby a posiluje imunní reakci namířenou proti hepatitis viru B u myší a další nelidských primátů," sdělil profesor na University of Ottawa Heather L. Davis, Ph.D., a hlavní výzkumník a ředitel vakcínového výzkumu a rozvoje u CpG ImmunoPharmaceuticals. "Protože má CpG 7909 za sebou tyto povzbudivé předklinické výsledky, může poskytnout nejvyšší imunitní ochranu u lidí, když bude podáván spolu s Engerixem-B(R)."

Dr. Davis pokračoval, "V této první fázi testování plánujeme demonstrovat bezpečnost a snesitelnost dávek CpG 7909 jako první krok při klinickém rozvoji k podpoře jeho širšího použití jakožto vakcínového adjuvans a jako imunoterapeutika. Možná také obdržíme předběžné imunogenicitní údaje z tohoto prvního lidského zkoumání CpG DNA(TM)."

První fází testování bude jednostředná, namátková a řízená studie. Bezpečnost a snesitelnost dávek CpG vůdčího imunitního stimulantu ImmunoPharmaceuticals bude hodnocena v kombinaci s Engerixem-B(R), v současnosti dostupnou preventivní vakcínou obsahující povrchový antigen hepatitis B (HBsAg) a alumnium hydroxid (alum), schválený adjuvans. Přibližně 48 zdravých dobrovolníků obdrží mnohonásobné postupné stálé dávky Engerixu- B(R) podané spolu s CpG 7909.

CpG ImmunoPharmaceutical vyvinula dva vůdčí imunní stimulanty, CpG 7909 a CpG 8916, a plánuje založit prokazatelný koncept pro tyto dva produkty pokračováním v klinickém testování na lidech v příštích dvou letech v oblasti rakoviny, infekčních nemocí, alergií a astma. Od testování svých hlavních sloučenin při malých testech na lidech u nemocí s mnohonásobnými indikacemi společnost očekává optimalizaci svých šancí identifikovat produkty se silným potenciálem pro komerční obchod.

CpG DNA(TM) je technologie s širokým použitím pro stimulaci imunitních systémů objevená v roce 1994 na University of Iowa doktorem Arthurem Kriegem, spoluzakladatelem a hlavním vědeckým pracovníkem u společnosti CpG ImmunoPharmaceuticals. Technologie CpG DNA(TM) se skládá z patentovaných sekvencí DNA, které rychle aktivují produkci protilátky a buněčné imunitní reakce. Jemnější varianty v sekvencích CpG DNA(TM) mohou změnit imunitní odezvu, čímž poskytují potenciál pro vytvoření vysoce specifických terapií.

CpG ImmunoPharmaceuticals je soukromá biotechnologická společnost rozvíjející inovativní terapeutické a profilaktické výrobky, které stimulují imunitní systém k léčbě rakoviny, infekčních onemocnění, alergie a astma. CpG DNA(TM), patentovaná imunitní stimulační technologie společnosti, může také zrychlit uzdravení funkcí imunitního systému po rakovinových chemoterapiích nebo jiných imunosupresivních kúr. Současnými investory jsou TechnoVenture Management, Alafi Capital a Qiagen N.V. Společnost CpG Immunopharmaceuticals byla založena v roce 1997 a má sídlo ve Wellesley, Massachusetts, USA. Dále operuje a má laboratoře v Evropě v Hildenu (Německo). Brožuru s dalšími informacemi lze obdržet na požádání.

Engerix-B(R)je registrovanou obchodní známkou SmithKline Beecham.

ots Originální textový servis: CpG ImmunoPharmaceuticals Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Robert Bratzler, Ph.D., President a CEO z CpG ImmunoPharmaceuticals (USA) 781- 431-6400, mail@cpgdna.com, www.cpgdna.com nebo Robert Gottlieb nebo Sharon Karlsberg z Feinstein Kean Partners Inc., (USA) 617-577- 8110, sharon karlsberg@fkpi.com, www.fkpi.com

Klíčová slova CpG ImmunoPharmaceuticals

Chemický a farmaceutický průmysl