RIMOWA Elektronická visačka - budoucnost pohodlného cestování

Kolín nad Rýnem (Německo) 14. září (PROTEXT/PRNewswire)

(PRNewsFoto/RIMOWA GmbH)

RIMOWA a Lufthansa získaly v Las Vegas cenu "Best Baggage Initiative" (Nejlepší návrh pro zavazadla).

Pozadí

RIMOWA prezentovala společně se svým zahajovacím partnerem Lufthansou poprvé svou RIMOWA Elektronickou visačku na přední konferenci leteckého průmyslu FTE Global (Future Travel Experience) v Las Vegas, konané ve dnech 9. až 11. září 2015. Tento produkt je výsledkem projektu BAG2GO, vzájemné spolupráce napříč různými odvětvími mezi společnostmi T-Systems, Airbus a RIMOWA. Projekt již dříve vzbudil velký zájem po celém světě, což vedlo společnost RIMOWA v roce 2014 k založení dceřiné společnosti BAG2GO GmbH, která je zcela v jejím vlastnictví.

První digitální a plně integrovaný systém mobility pro zavazadla činí létání se zavazadly pohodlnějším, rychlejším a bezpečnějším. Skládá se ze zavazadla značky RIMOWA, mobilní aplikace letecké společnosti a RIMOWA Elektronické visačky s displejem E Ink Mobius (TM), která je zabudována do zavazadla. Podle předpokladu se tento rok přepraví letecky 3,5 miliardy cestujících, z nichž už většina má chytrý telefon ve své tašce nebo kapse. Je tudíž logické propojit zavazadla s digitálním světem.

Fungování

V současné době jsou zavazadla, předtím, než dostanou papírovou visačku, stále odbavována ručně. Naproti tomu cestující s RIMOWA Elektronickou visačkou, vyrobenou firmou Netronix(R), se mohou nejen jednoduše odbavit z domova nebo na cestě pomocí mobilní aplikace letecké společnosti, ale zároveň odbavit i své zavazadlo. Pasažéři dostanou od letecké společnosti pro svůj let kromě elektronické palubní vstupenky také elektronické informace o zavazadle. Lufthansa se díky exkluzivní dohodě nedávno stala první leteckou společností, která přidala tuto možnost do své aplikace. Informace o zavazadle se pouhým stisknutím přenesou přes Bluetooth z chytrého telefonu na zavazadlo vybavené RIMOWA Elektronickou visačkou. Údaje se okamžitě zobrazí na zabudovaném displeji E Ink(R). Zavazadlo RIMOWA tak lze na letišti odevzdat během několika sekund.

Výhody

Co se týče velikosti a vzhledu, odpovídají informace o zavazadle zobrazené na elektronickém displeji současným papírovým visačkám, včetně zeleného EU pruhu, požadovaného celnicemi (povinné pro všechny lety odlétající z evropských letišť). Tímto je přechod z analogového na digitální systém velmi zjednodušen. Důležité údaje jsou chráněny před vlhkem, horkem, zimou, otřesy a vibracemi a nemohou být omylem odtrženy, na rozdíl od papírových visaček.

Uvedení na trh

RIMOWA Elektronická visačka bude uvedena na trh exkluzivně ve spolupráci s Lufthansou v obchodech RIMOWA. Spuštění prodeje je naplánováno na začátek roku 2016.

První ocenění

RIMOWA a Lufthansa získaly cenu "Best Baggage Initiative". Tuto cenu obdržely za RIMOWA Elektronickou visačku během gala večera na konferenci FTE Global show (Future Travel Experience), konaného 10. září 2015.

V rámci každoročního slavnostního ceremoniálu jsou oceňovány společnosti za moderní nápady a služby, které ještě více zpříjemňují pasažérům cestování na zemi i ve vzduchu. Anonymní porota odborníků z oboru ocení nejvíce inovativní, nejnáročnější a nejúspěšnější návrhy a organizace.

Fotografie jsou k dispozici na AP Images -

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150911/265687)

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150911/265688)

O společnosti RIMOWA

RIMOWA se řadí mezi přední světové prémiové značky kufrů z hliníku a high-tech polykarbonátového materiálu. Současně je jedním z mála výrobců cestovních zavazadel, kteří ještě stále vyrábějí své produkty v Německu. RIMOWA je snad jedinou německou manufakturou s více než 115letou historií kladoucí důraz na tradici, čímž si získala výjimečné postavení na trhu. "Made in Germany" pro značku RIMOWA znamená špičkové materiály, brilantní technologie a unikátní design, vše v té nejlepší kvalitě. Již celá desetiletí jsou pro design kufrů charakteristické elegantní a zároveň nezaměnitelné drážky uzpůsobené podle kolekcí. Tradiční společnost s centrálou v Kolíně nad Rýnem prodává své výrobky ve více než 65 zemích po celém světě prostřednictvím vybraných partnerů a ve vlastních obchodech, jejichž počet se neustále zvyšuje.

PR kontakt:

RIMOWA GmbH