RIMOWA vyhrála soudní spor o náhradu škody

Kolín nad Rýnem (Německo) 8. září (PROTEXT/PRNewswire)

31. srpna vyhrál výrobce zavazadel, společnost RIMOWA, soudní spor o vlastnictví značky 'Rowana' a posunul se tak o další krok vpřed při ochraně své obchodní značky.

Soud na ochranu duševního vlastnictví v Taipei uznal, že dobře známá značka firmy RIMOWA má právo požívat speciální ochranu. V rozsudku se uvádí, že logo protistrany do značné míry vychází z loga firmy RIMOWA. To vyvolávalo zmatek mezi zákazníky a mohlo způsobit oslabení pozice známější obchodní značky, RIMOWA. Soud dále nařídil, aby protistrana přestala používat logo Rowana s oválným rámem a aby zaplatila společnosti RIMOWA odškodnění ve výši 3 357 000 taiwanských dolarů (cca 91 487 eur).

Společnost RIMOWA považuje tento rozsudek za jasné vítězství v rámci svého boje proti porušování práv duševního vlastnictví, ve kterém hodlá pokračovat i do budoucna. Drážkovaný design zavazadel je dalším významným prvkem, který odlišuje značku od ostatních a díky úspěšné marketingové strategii firmy se již dostal do širokého povědomí. RIMOWA i nadále bude chránit tento významný designový prvek před padělateli.

Kontakt pro PR:

RIMOWA GmbH

Birgit Wenners

- ředitelka pro PR a komunikaci -

Richard-Byrd-Str. 13

50829 Kolín nad Rýnem

Německo

E-mail: bwenners@rimowa.de

Telefon: +49-221-9564-170

Zdroj: RIMOWA GmbH

Klíčová slova Německo-soud-obchod-reklama-RIMOWA

Evropa, EU, NATO (es)