Komplexní informace o firmách na portále MSN.ATLAS.CZ

PRAHA 30. srpna (PROTEXT)

Internetový portál MSN.ATLAS.CZ uživatelům přináší novou praktickou službu - firmy.atlas.cz. Jedná se o propojení informací z několika špičkových databází a související monitoring tisku.

Zájemce může hledanou firmu najít několika způsoby. Základní vyhledávání firem je podle klíčového slova, a to v databázích společností Inform Net Partners a ABC českého hospodářství. Rozšířené hledání pak pro přesnější výsledek kombinuje několik zadaných kritérií - např. klíčové slovo a město nebo klíčové slovo a obor. Tím možnost vyhledávání nekončí - úvodní stránka služby na http://firmy.atlas.cz nabízí i hledání v jiných zdrojích na českém Internetu, na dalších serverech portálu MSN.ATLAS.CZ (obchody/inzeráty/aukce), ale i v Obchodním a Živnostenském rejstříku. Pravý sloupec úvodní stránky služby nabízí ekonomické zpravodajství ČIA.

Výsledky vyhledávání podle klíčového slova jsou rozděleny do sekce Nalezené obory (klíčové slovo je obsaženo v oboru) a do sekce Nalezené firmy (klíčové slovo je obsaženo v názvu firmy). Nalezené firmy, standardně setříděné podle relevance, si zájemce může setřídit i abecedně podle názvu, města nebo ulice.

Kliknutím na odkaz konkrétní firmy se uživatel dostane na stránku, obsahující informace o firmě z databáze Inform katalog. Údaje o firmě je možné vzápětí ověřit ještě v Obchodním rejstříku nebo v registru ARES a propojením na špičkový mapový systém mapy.atlas.cz lze najít sídlo hledané firmy. Nejsou-li informace o vyhledané firmě v databázi Inform katalog aktuální, je možné je opravit - úprava však neprobíhá on-line, ale až po ověření společností Inform Net Partners. Informace o konkrétní vyhledané firmě v pravém sloupci stránky vhodně doplňuje rešerše z monitoringu tisku dvou kvalitních zdrojů - ČIA a ČTK-Protext. Služba firmy.atlas.cz je provázána se systémem personalizace portálu MSN.ATLAS.CZ, takže zájemce si může informace o vyhledaných firmách ukládat do svého osobního adresáře.

Pavel Doležal, Chief Product Manager společnosti ATLAS.CZ, k tomu dodává: "Služby, jež zavádíme, dokazují praktický přínos Internetu do každodenního života, napomáhají rozvoji podnikání a e-commerce. Nová služba soustřeďující kvalitní informace o firmách a relevantní monitoring tisku tento trend zcela logicky doplňuje. Komplexní informace o firmách z několika kvalitních databází ve spojení s možností rešerše v tisku jsou prostředkem pro monitoring konkurence nebo ověření potenciálního obchodního partnera."

ATLAS.CZ, a.s. je česká akciová společnost provozující přední internetový portál MSN.ATLAS.CZ (http://msn.atlas.cz). Cílem je poskytovat všem uživatelům Internetu rychlé, profesionální a spolehlivé portálové služby v plné šíři a tím jim umožnit snadnou orientaci v Internetu. Portál = umělecky ztvárněný vchod, brána (architekt.), v internetové terminologii vstupní bod do Internetu, poskytující kromě jiného zpravodajství, vyhledávání, personalizaci, freemail, freewebhosting a obchodování (nákupy, aukce).

Tiskový kontakt ATLAS.CZ:

Dagmar Haltmarová

Public relations manager

e-mail: haltmarova@atlas-as.cz

tel.: 02/51014314, fax: 02/51014316, mobil: 0604 845861 Výchozí 6, 147 00 Praha 4

Tiskové zprávy společnosti ATLAS.CZ naleznete ve formátech Word 97 a RTF rovněž na http://press.atlas.cz.

Názvy společností a produktů v textu uvedených mohou být obchodními značkami příslušných vlastníků.

Klíčová slova PROTEXT-Internet-firmy-Atlas.cz

IT, telekomunikace