Portál MSN.ATLAS.CZ používá jen oficiální výsledky o návštěvnosti auditované společností Taylor Nelson Sofres Media (tisková zpráva)

PRAHA 30. srpna (PROTEXT)

Internetový portál MSN.ATLAS.CZ používá jen oficiální výsledky návštěvnosti, auditované společností Taylor Nelson Sofres Media. Podle těchto výsledků za červenec 2000 je právě MSN.ATLAS.CZ nejnavštěvovanějším místem českého Internetu s více než 45 miliony shlédnutých stránek (v auditu uvedeno jako pack Atlas.cz).

Při vyhodnocování návštěvnosti se společnost ATLAS.CZ opírá o údaje auditorské společnosti Taylor Nelson Sofres Media a nikdy neuvádí své interní údaje.

Červencový audit pro pack Atlas.cz, zahrnující servery Atlas, Atlas Mapy a Atlas Mujweb, udává 45,715.029 shlédnutých stránek za měsíc a 1,980.047 unikátních IP adres za měsíc (minimální počet různých počítačů/uživatelů). Údaje v auditu pack Atlas.cz nejsou zkresleny duplicitami, proto jde o relevantní údaj.

Červencový audit pro pack Seznam.cz udává 42,388.442 shlédnutých stránek za měsíc a 198.430 unikátních IP adres za měsíc. Žádný další oficiální auditovaný údaj o celkové návštěvnosti Seznamu není k dispozici. Červenec 2000 pack Atlas.cz pack Seznam.cz Shlédnuté strany/měs. 45,715.029 42,388.442 Unikátní IP/měs. 1,980.047 198.430 Zdroj: Taylor Nelson Sofres Media

ATLAS.CZ, a.s. je česká akciová společnost provozující první portál v České republice (http://msn.atlas.cz). Cílem je poskytovat všem uživatelům Internetu rychlé, profesionální a spolehlivé portálové služby v plné šíři a tím jim umožnit snadnou orientaci v Internetu. Portál = umělecky ztvárněná vstupní brána (archit.), v internetové terminologii vstupní bod do Internetu, poskytující širokou škálu služeb, zahrnující kromě jiného vyhledávání, zpravodajství, personalizaci, freemail, freewebhosting a obchodování.

Tiskový kontakt ATLAS.CZ:

Dagmar Haltmarová

Public relations manager ATLAS.CZ, a.s.

haltmarova@atlas-as.cz

tel. 02/51014314, fax: 02/51014316, mobil: 0604 845861 Výchozí 6, 147 00 Praha 4

Plné texty veškerých tiskových zpráv společnosti ATLAS.CZ ve formátech Word 97 a RTF a další informace pro novináře jsou k dispozici rovněž na specializovaném serveru http://press.atlas.cz.

Názvy firem a produktů uvedených v textu mohou být obchodními značkami příslušných vlastníků.

Klíčová slova PROTEXT-Internet-MSN.ATLAS.CZ-Atlas.cz

IT, telekomunikace