Společnosti MATERNA a Fincom International a.s. uzavřely strategické partnerství / Firma Anny Way, úspěšná pobočka firmy MATERNA posiluje svou pozici v Evropě

DORTMUND/HRADEC KRÁLOVÉ 30. srpna (PROTEXT/ots)

Dortmundská společnost MATERNA Informations & Communications, zabývající se prodejem software, a český prodejce software Fincom International a.s., uzavřely dohodu o strategickém partnerství. Produkty firmy Anny Way, dceřiné společnosti firmy MATERNA budou na českém, slovenském a polském trhu distribuovány společností Fincom Systems, která je stoprocentně vlastněna firmou Fincom. Společnost Fincom Systems bude rovněž působit jako operátor. Tímto krokem vstoupila společnost MATERNA na rychle rostoucí telekomunikační trh ve východní Evropě. Společnost MATERNA také intenzivně pokračuje v rozšiřování svých aktivit po celém světě. V letošním roce firma otevřela pobočky v Paříži a Londýně, založila společný podnik v Hongkongu, což byl první krok na cestě k expanzi v asijské oblasti. Generální ředitel firmy MATERNA Helmut an de Meulen řekl: "Partnerství se zkušenými a zavedenými místními firmami pro nás představuje základ pro naši budoucí expanzi. Společnost Fincom má více než čtyřicetiprocentní podíl na trhu modemů a dalších přístrojů pro vzdálený přístup do sítě. Jako největší distributor telekomunikačních technologií v Polsku, České republice a na Slovensku, představuje společnost Fincom ideálního partnera pro naši expanzi na východoevropské trhy." Zeměpisná blízkost a rozšiřování Evropské unie na východ, to však nebyly jediné důvody pro expanzi firmy MATERNA na východ. Podle odhadů dojde do roku 2004 k nárůstu zákazníků sítě GSM ze současných asi 24 miliónů na 70 miliónů. Kromě toho předpokládají experti nárůst poslaných SMS zpráv ve východní Evropě na 1 miliardu za měsíc (v severní Americe je posíláno půl miliardy SMS zpráv za měsíc).

Služby pro profesionální uživatele

Společnost MATERNA poskytuje v oblasti mobilních komunikací integrované služby prostřednictvím své dceřiné společnosti Anny Way. Služby společností Anny Way Carrier & Provider Solutions a Anny Way Business Solutions budou prodávány ve východní Evropě. Firmy zabývající se přenosem dat a poskytováním datových služeb jsou cílovou skupinou pro výrobky firmy Anny Way Carrier & Provider Solutions. Základní technologie zahrnují: SMS, WAP, GPRS, Internet, e-mail a fax. Dnes je společnost Anny Way již jedničkou v poskytování doplňkových služeb v oblasti SMS. Mezi tyto služby patří informační a přenosové služby, služby v oblasti zábavy a služby v oblasti publikování. Řešení WAP firmy Anny Way se používají pro nakupování z jednoho místa a zahrnují jak jednotlivé WAP aplikace, tak i celé systémy WAP. Společnost Anny Way Business Solutions poskytuje výrobky, služby a systémová řešení pro obchodní sféru. Společnost Anny Way nabízí aplikace v oblasti sjednocování zpráv, které jsou založeny na technologiích mobilní komunikace, CTI a na platformách zpráv.

Další plánované aktivity ve východní Evropě

Jak ukázaly první rozhovory s firmami zabývajícími se přenosem dat a poskytováním datových služeb, budou hlavními aktivitami firmy Anny Way ve východní Evropě mobilní komunikace a sjednocování zpráv. Helmut an de Meulen říká: "Již nyní zaznamenáváme vzrůstající poptávku po službách společnosti Anny Way." Po vstupu na trhy v Polsku, České republice a Slovensku bude ve střednědobém horizontu následovat vstup na trh v Maďarsku.

O společnosti MATERNA Information & Communications

Společnost MATERNA Group je jedním z vedoucích prodejců software v oblasti informačních a telekomunikačních technologií. Firma zaměstnává v současné době tisíc pracovníků po celé Evropě. V roce 1999 činily tržby firmy 252 miliónů marek. Kromě centrály v Dortmundu má MATERNA pobočky po celém Německu, ve Francii, Rakousku, Belgii, Holandsku, Velké Británii a v Hongkongu. Rozsah výrobků a služeb společnosti MATERNA zahrnuje služby v oblasti elektronického obchodu, mobilní komunikace a sjednocování zpráv. Původní text: MATERNA Information & Communications Internet: http://recherche.newsaktuell.de Kontakt: MATERNA Information & Communications Antje Zimmer, Media Relations Director Vosskuhle 37, 44141 Dortmund, Germany Tel. +49-231-55 99-531, Fax +49-231-55 99-67 531 antje.zimmer@materna.de http://www.annyway.com

Klíčová slova PROTEXT-MATERNA-Fincom International

Evropa, EU, NATO (es)