Kampa pétanque, to je na Motýlka…

Praha 30. července (PROTEXT)

Pražská Kampa ožije ve dnech 3. až 9. srpna provensálským duchem a stane se hřištěm na pétanque. Zahrát si může každý - turnaje odehrají čeští i zahraniční profesionálové, strážníci městské policie nebo děti s handicapy. Zábavná sportovně-kulturní akce podpoří klienty Komunitního centra Motýlek z Prahy 14.

Pétanque je hra pro každého

Ve dnech 3. až 9. srpna se na náměstíčku pražské Kampy odehraje KAMPA PÉTANQUE 2015, sportovně-kulturní akce s charitativním účelem. "Pod vedením profesionálů z občanského sdružení Pétanque pro vás, kteří mají bohaté zkušenosti mj. se seniory s Alzheimerovou chorobou, si přijdou zahrát děti z Komunitního centra Motýlek," říká organizátorka akce Lucie Kličková. "Právě jim bude věnován výtěžek z půjčovného za celý týden. Koule na pétanque bude možno zapůjčit za 50 Kč na 20 minut v průběhu dne a startovné do turnajů probíhajících od 17 do 20 hodin bude 50 Kč za osobu. Do turnajů se mohou zájemci přihlásit na facebooku Kampa pétanque nebo do 16:50 u hřiště, přímo na Kampě. Ve hře jsou lákavé výhry...," dodává Lucie s úsměvem.

Nápad podpořila Praha 1 a významné osobnosti

Velký elán k přípravám dodala podpora akce ze strany Jana Krejčího, MBA, který ji vyjádřil za Prahu 1. K jeho hlasu se přidali francouzský velvyslanec, pan Jean-Pierre Asvazadourian, a zástupci Francouzsko-české obchodní komory. Významnou pomocí je podpora ze strany mediálních partnerů, rádia Expres FM a Classic Praha a vydavatelství Mladá Fronta. Jejich týmy se zúčastní turnajů a pro děti jsou díky nim připravené dárky, jako je například oblíbená Mateřídouška.

Četníci v neobvyklé roli

Pozvání ke hře přijali i strážníci z místní služebny městské policie. Mimo pečlivé ostrahy náměstíčka v průběhu akce tak bude mít Kampa jedinečnou příležitost fandit jim při sportovních výkonech. Kromě dobře trénovaných týmů pražských seniorů budou mít hráči možnost poměřit síly i se světovými borci. Své umění předvede vedle mezinárodních trenérů například Mistr ČR v pétanque Petr Fuksa.

Čekáme i zahraniční účast

Akce Kampa pétanque získala ve velmi krátké době obdivuhodný ohlas a zahrát si přijedou dokonce členové výkonného výboru F.I.P.J.P. (Mezinárodní federace pétanque a provensálské hry).

"Netušené možnosti hry uvidíme během mezinárodních exhibičních utkání a věřte, že i ten, kdo pétanque doposud nehrál, porozumí, proč aspiruje na olympijský sport. K tomu by mělo dojít v roce 2024. Do té doby bychom na Kampě chtěli hrát každoročně, aby si hru mohl vyzkoušet opravdu každý, což bylo mojí prvotní myšlenkou společně s Ing. Jiřím Láryšem," dodává organizátorka Lucie Kličková ze společnosti Leonarda, spol. s r.o.

Přijďte se pobavit a přispět k založení nové tradice, těšíme se na vás.

Kampa pétanque 2015:

Kdy: 3. – 9. srpna, denně od 10 do 20 hodin

Kde: Na Kampě, Praha 1 – Malá Strana

Více informací: www.leonarda.cz, www.motylek.org, https://www.facebook.com/pages/Kampa-p%C3%A9tanque/669109589857500

Partnerem akce je občanské sdružení Pétanque pro vás http://www.petanque-pro-vas.com/

O Sdružení na pomoc dětem s handicapy, z.ú.

Sdružení poskytuje sociální služby dětem se zdravotním a sociálním znevýhodněním od roku 2001. V provozovaném Komunitním centru Motýlek nacházejí podporu klienti a jejich rodiny, jejichž život vyžaduje specifický přístup ať už z důvodu zdravotního postižení či sociálního vyloučení, nebo potřebují pomoc při řešení náročných životních událostí. Ročně jím projdou stovky klientů. KC Motýlek je držitelem certifikátu „Společnost přátelská rodině“ a Ceny Martina Palase, udělované Kontem Bariéry za přínos k integraci dětí se zdravotním postižením.

Kontakt:

Mgr. Erika Vosáhlová

Sdružení na pomoc dětem s handicapy

Komunitní centrum Motýlek

www.motylek.org

www.puzzlemanie.com

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-zábava-menšiny-pétanque-handicapovaní-Praha-Komunitní centrum Motýlek

Média, společnost a životní styl