Doporučení o nové velikosti kabinových zavazadel

Kolín nad Rýnem (Německo) 13. června (PROTEXT/PRNewswire)

Vzhledem k velkému počtu článků, které se objevily v souvislosti s označením 'Cabin OK' Mezinárodního sdružení leteckých dopravců (International Air Transport Association, dále jen IATA) a mnoha dotazů, které jsme v této souvislosti od našich zákazníků dostali, my ze společnosti RIMOWA GmbH v Kolíně nad Rýnem bychom chtěli vyjádřit naše stanovisko k novému doporučení sdružení IATA pro kabinová zavazadla.

Je pravda, že sdružení IATA nedávno zveřejnilo doporučení týkající se nové velikosti kabinových zavazadel, jehož realizovatelnost v současné době posuzuje mnoho leteckých společností.

Ve společnosti RIMOWA chceme, aby bylo zcela jasné, že nepodporujeme plány na zmenšení standardní velikosti kabinových zavazadel a ani jsme nic podobného sdružení IATA, ani žádné letecké společnosti nedoporučili.

Pokud letecké společnosti přijmou a zavedou nové rozměry pro kabinová zavazadla, jak doporučuje sdružení IATA, budeme samozřejmě schopni nabídnout našim zákazníkům výrobky společnosti RIMOWA v odpovídající velikosti.

Dále bychom chtěli zdůraznit, že v minulosti, i přes různá doporučení sdružení IATA, neexistovaly žádné standardizované pokyny, týkající se rozměrů kabinových zavazadel, neboť jednotlivé letecké společnosti se mohou samy rozhodnout, jaké rozměry povolí.

RIMOWA GmbH

Birgit Wenners

Vedoucí oddělení vztahů s veřejností a komunikace

Richard-Byrd-Str. 13