Služba Vodacisobe.cz letos zostří souboj půjčoven lodí

Praha 8. dubna (PROTEXT)

Komunitní, bezplatná služba www.vodacisobe.cz letos vstupuje již do třetí sezóny. Za dobu své existence má na vodáckém trhu pevnou pozici. Těší se přízni početné základny vodáků, jimž šetří čas a peníze. Oblibu našla i u řady půjčoven lodí, pro které je důležitým zdrojem zakázek. Najdou se ale i tací, kteří jí vyčítají obrovský tlak, který prý může být pro některé půjčovny lodí až likvidační.

Služba www.vodacisobe.cz úspěšně rozvířila stojaté vody vodáckého byznysu, jehož obrat se v České republice pohybuje ve stamiliónech korun. Zdokonalila tržní prostředí. Díky ní nehraje roli masivnost reklamní kampaně, ale kvalita konkrétní nabídky. A právě to může pro méně flexibilní půjčovny znamenat nemalé problémy.

Obří, automatizované půjčovny, které v současnosti postupně pohlcují celé oblasti toků, jako jsou například Vltava, Sázava či Ohře, a to včetně kempů, jsou ze služby právem nervózní. Nemají nad komunitou vodáků obvyklou kontrolu a u těch potom snadno vítězí tradice, flexibilita a trpělivý osobní přístup, což se s automatizací kloubí velmi těžko.

Princip služby www.vodacisobe.cz je velmi jednoduchý. Parta zájemců vloží poptávku, specifikuje požadavky a půjčovny lodí se prostřednictvím svých nabídek a interního chatu pokouší získat vodáky na svoji stranu. Někdy o poptávku svede souboj deset půjčoven i více. Vodáci si z nabídek vyberou tu nejpřijatelnější - a hurá na vodu. O úspěšném průběhu pak píší recenze, které následně ovlivňují rozhodování dalších zájemců.

"Je to velice šikovná věc, tahle stránka. Narazil jsem na ni náhodou. S partou jsme ji úspěšně využili už dvakrát. Letos ji určitě zkusíme zase. Přestože ceny půjčovného tolik neřešíme, šetří nám to čas a nervy. Starosti totiž přenáší na půjčovny,“ říká například Pavel Šindelka, vodák z řad uživatelů služby.

Do služby je v tuto chvíli zapojeno 67 půjčoven lodí a raftů z celé republiky, což tvoří zhruba 2/3 celkového počtu. Jejím prostřednictvím bylo dosud zprostředkováno více než 1450 úspěšných vodáckých výletů na 12 nejpopulárnějších českých řekách. Počet fanoušků na sociálních sítích přesahuje hranici tří tisíc.

„Službu neustále zdokonalujeme. Reflektujeme konkrétní nápady a aktuální potřeby uživatelů tak, aby byla přínosná a použitelná pro úplně každého. Na letošní sezónu máme připravenou řadu vylepšení, které určitě uživatele potěší,“ říká Igor Lobovský, autor nápadu a majitel společnosti ONLINE APPS s.r.o., která službu vyvinula a provozuje.

(Příklad povedené aukce: http://www.vodacisobe.cz/detail-aukce/855/b429)

Kontakt: Igor Lobovský, ONLINE APPS s.r.o., Hanusova 16, 140 00

Praha 4; tel: 608766616, email: igor.lobovsky@onlineapps.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-kondice-internet-služby-hobby-sporty-vodáci-ONLINE APPS

Služby, cestovní ruch
IT, telekomunikace
Média, společnost a životní styl