Hispánská televizní síť Hispanic Televison Network oznámila dohodu o získání, kromě jiných stanic, i Fort Worth Station, vlajkové lodi Dallasu

Hispanic Televison Network (Nasdaq:HTVN), přední hispánská nová mediální televizní síť, oznámila uzavření definitivních dohod o akvizici své Flagship Dallas/Fort Worth Station, osmi dalších televizních stanic a podepsání nových afilačních dohod.

Budoucí hlavní stanice Flagship (vlajková loď) hispánské sítě Hispanic Television Network, KLDT kanál Channel 55, má pokrytí od Dallasu po Fort Worth a má kabelový přenos na všech kabelových systémech sloužících oběma metropolitním oblastem.

"Dohoda o zakoupení Channel 55 představuje významnou akvizici a je v souladu s naším plánem expanze na klíčové hispánské trhy," prohlásil Marco Camacho, generální ředitel HTVN. "Nyní budeme v sedmi z předních deseti hispánských trhů ve Spojených státech a vyhledáváme další akvizice a afilace."

Osm dalších stanic, které budou nakoupeny, zahrnují stanice ve městech San Francisko, Sacramento, Las Vegas, Orlando, Monterey/Salinas, El Paso, Brownsville a Laredo. Tři připojené afilace jsou KDUL Ch. 12 Duluth, Minnesota, KFX Ch. 25 Reno, Nevada, WEPT Ch. 24 Watertown, New York.

Mediální strategie HTVN je podpořena jejím vztahem s Cubico.com, latinskoamerickým internetovým portálem, ve kterém má významný majetkový podíl. Tato internetová distribuce doplňuje její bezdrátové a kabelové přenosy a zapojuje další vedoucí internetové partnery (hráče) ve španělštině, včetně Starmedia Network, Inc. (Nasdaq:STRM.O),EISitio.com, Inc. (Nasdaq:LLTO.O), Prodigy Communications Corp. (Nasdaq:PRGY.O), které kontroluje mexický telefonní obr Telefonos de Mexico (Telmex) (NYSE:TMX), který se nedávno spojil s Microsoftem (Nasdaq:MSFT.O), aby spolu v březnu uvedli v život svůj portál, a Terra Networks (Nasdaq:TRR.O), který nedávno oznámil svůj úmysl získat společnost pro vyhledávání automobilů, LYCOS, Inc. (Nasdaq:LCOS.O), aby tak mohl konkurovat obrovským americkým hráčům jako America Online, Inc. (NYSE:AOL).

Hispanic Television Network pokračuje ve sledování svého cíle rychlého růstu prostřednictvím akvizice stanic a připojování afilací ke své stávající síti. Růst HTVN kopíruje růst ostatních hispánských mediálních společností, včetně Hispanic Broadcasting Company (NYSE:HSP), Telemundo (NYSE:SNE), Univision (NYSE:UVN) a Spanish Broadcasting (Nasdaq:SBSA), a těží tak z explozivního růstu hispánské populace.

Síla společnosti pochází z její nové organizační struktury, jejího digitální satelitního propojení a použití komplexních integrovaných digitálních služeb k zajištění programování. Společnost plánuje pokračovat v rychlém růstu poskytováním programování výjimečné kvality prostřednictvím služeb v rámci navázaných vztahů, které zahrnují MVS Multivision of Mexico, Auckland Entertainment of Los Angeles a jejích vlastních zařízení nabízejících rozšířenou tvorbu programů.

Oznámení o získání stanice následuje po oznámení společně s Yahoo (Nasdaq:YHOO.O) o globálním živém vysílání jejich programů prostřednictvím Internetu. Více informací o HTVN lze nalézt na adrese www.htvn.net.

O Hispanic Televison Network

HTVN je rychle rostoucí hispánská síť televizních medií, sloužící potřebám hispánského obyvatelstva. HTVN rovněž vlastní televizní síť orientovanou na všeobecný rodinný trh. Síť HTVN realizuje digitální přenos prostřednictvím satelitu 24 hodin denně z centrály HTVN ve Fort Worth v americkém Texasu. Hispánská televizní síť této společnosti a síť obecně orientovaná na rodinu má přes 40 afilací a 27 stanic buď vlastněných nebo nasmlouvaných na základě kontraktu nebo licenční dohody, vysílajících do více než 20 miliónů amerických domácností prostřednictvím kabelových a bezdrátových přenosů programů a prostřednictvím svého přidruženého internetového portálu Cubico.com.

Rychlý růst HTVN při akvizicích předních programů a expanzi její sítě stanic jí umožňuje soutěžit s Univision (NYSE:UVN) a Telemundo (NYSE:SNE) na hispánském televizním trhu v USA, který těží z explozivního růstu hispánského obyvatelstva.

Tato tisková zpráva je podávána jako prognostické prohlášení v rámci výkladu zákona Private Securities Litigation Reform Act z roku 1995. Rizika a nejistoty, které mohou ovlivnit činnost, výsledky, rozvoj a hospodaření společnosti zahrnují, kromě jiného: i. Technické změny v televizním podnikání ii. Úspěchy v expanzi společnosti a její tržní strategii iii. Konkurenci v rámci odvětví iv. Schopnost společnosti motivovat a udržet si služby klíčového personálu v. Angažovat další kvalifikované pracovníky k uspokojení rostoucích požadavků na rozvoj pracovních sil. Kontakt: Hispanic Television Network, Fort Worth Marco Camacho, 817/222-1234 mcamacho@htvn.net / www.htvn.net

Klíčová slova PROTEXT-Hispanic Televison Network-televize

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Finance, ekonomika