Mezinárodní muzikologická konference a jazzový festival

Dovolujeme si pozvat zástupce médií na tiskovou konferenci uvádějící Mezinárodní muzikologickou konferenci, která se koná dne 6. června 2000 v 11:00 v Jazz Klubu Železná, Železná 16, Praha 1. Spolu s mezinárodní konferencí je pořádán i jazzový festival. Na tiskové konferenci budou rovněž představeni hlavní hosté, mezi nimi Barry Kernfeld (USA), editor prestižního slovníku The New Grove Dictionary of Jazz. Dále se konference zúčastní muzikologové z více než deseti zemí Evropy a Ameriky. Konference se koná pod záštitou České společnosti pro hudební vědu, s finanční podporou ministerstva kultury ČR, Nadace Český hudební fond a Open Society Fund.

Jedním z cílů konference a festivalu je iniciovat navázání komunikace muzikologů a hudebníků střední a východní Evropy a Balkánu se západní a severní Evropou a Amerikou.

Vlastním iniciátorem a organizátorem této akce je Jaroslav Pašmik, student pátého ročníku muzikologie na FFUK.

Událost: Mezinárodní muzikologická konference

Téma: JAZZ V EVROPĚ DRUHÉ POLOVINY 20.STOLETÍ

Datum: Praha, 6.-9. června 2000

Pořádaná spolu s: JAZZOVÝM FESTIVALEM