Berlín k Expu: www.berlin.de a Das Neue Berlin (Nový Berlín) lákají na Internetu do města jako na výstavu

HANNOVER 23. května (Protext/ots)- V Hannoveru bude 1. června 2000 poprvé v Německu zahájena světová výstava. Berlín se této akce účastní jako "externí pavilón". Svou jedinečnou prezentací "Berlín: otevřené město - město jako výstava" se Berlín představuje jako město 21. století. Na adrese http://www.berlin.de/expo2000 nabízejí stránky hlavního města http://www.berlin.de a Partner für Berlin, Gesellschaft für Hauptstadt- Marketing GmbH (Partneři pro Berlín, společnost pro marketing hlavního města s.r.o.) návštěvníkům EXPA, kteří se zajímají o Berlín, "EXPO-Special" s tipy z kulturní nabídky, dopravním spojením a možnostmi ubytování.

Asi 100 minut jízdy vlakem z Hannoveru se nachází modernizované velkoměsto 21. století, nový Berlín, v měřítku 1:1. berlin.de, stránky hlavního města na Internetu, předkládají současně se zahájením EXPO 2000 nabídku, která zve všechny návštěvníky EXPA do Berlína. Nejdůležitější nabídkou je město samo. "Berlín: otevřené město - město jako výstava" dává návštěvníkům možnost, aby po deseti značených trasách sami objevili nový Berlín.

Kdo se chce před návštěvou Berlína informovat o "Berlíně: otevřeném městě", ten najde na adrese http://www.berlin.de/expo2000 virtuální lákadlo. "Návštěvníci EXPO, kteří přijedou do Berlína pouze na jeden den, tak mohou získat rychlý přehled o novém Berlíně a zvolit si jednu či více tras pro skutečnou procházku městem," říká Dr. Volker Hassemer, předseda vedení společnosti Partner für Berlin.

Jako zvláštní službu nabízejí EXPO-stránky berlin.de nejdůležitější aktuální tipy na různé akce, vstupenky na EXPO a pro obyvatele Berlína kulturní události, soukromou burzu ubytování, veškeré informace o výhodných dopravních spojeních mezi Hannoverem a Berlínem a zvláštní nabídky zábavy pro děti. Internetové stránky jsou k dispozici v němčině a angličtině. "V zásadě lákají naše stránky na berlin.de ke strávení několika horkých letních dní a nocí v Berlíně a k podniknutí celodenního výletu na EXPO", tvrdí Hubertus von Wulffen, jednatel berlínského portálu Online a městského informačního systému s více než pěti milióny přístupů měsíčně.

"Berlín: otevřené město" je společným projektem Berlínského festivalu (Berliner Festspiele) z pověření berlínského senátu a ve spolupráci s Partnery pro Berlín (Partner für Berlin), berlínskou komorou architektů, spolkovým ministerstvem dopravy, stavebnictví a bytové výstavby, senátní správou pro rozvoj města a zemským památkovým úřadem.

Provozovatelem městského informačního systému je berlin.de new media GmbH & Co KG. Podnik byl založen v roce 1998 v Berlíně a je podnikem debitel AG a Berliner Volksbank.

berlin.de je Public-Private-Partnership se spolkovou zemí Berlín. Služba zahrnuje informace a služby země Berlín a veřejné správy, ale také soukromé stránky a služby. Model spolupráce Public-Private-Partnership spojuje veřejný zájem se soukromým financováním. Pod jednotným navigačním a prezentačním rámcem tak byl vytvořen základ pro spojení a propojení všech informací a služeb vztahujících se k Berlínu, a to s orientací na služby a v zájmu uživatelů. Kontakt: berlin.de Marcel Pelletier Tel.: 030/72 62 63 - 440 Fax: 030/72 62 63 - 100 E-mail: m.pelletier@berlin.de berlin.de Medienbüro c/o Zucker.Kommunikation Christina Eulgem Tel.: 030/247 587-0 Fax: 030/247 587-77 E-mail: ceulgem@zucker-kommunikation.de

Klíčová slova PROTEXT-EXPO-Berlín

Evropa, EU, NATO (es)