Bohemia olej pro zdraví

Praha 24. října (PROTEXT)

Používání olejů je v současné době všestranné. Své využití nacházejí nejen při přípravě pokrmů, ale také v kosmetice. Kvalitní rostlinné oleje jsou cenným zdrojem mastných kyselin, tedy „zdravých tuků“, bez kterých naše tělo nemůže správně fungovat. Tyto tuky jsou nejen výborné svou chutí, ale zároveň napomáhají při vstřebávání důležitých vitamínů, minerálů a dalších nezbytných živin.

Kvalitní rostlinné oleje

Rádi bychom vám doporučili kvalitní oleje lisované za studena od firmy Bohemia olej. Jedná se o začínající českou společnost, která se zaměřuje na výrobu olejů z českých surovin. Navíc všechny oleje jsou 100% panenské. Tyto oleje jsou v porovnání s oleji rafinovanými mnohem kvalitnější a získávají se i šetrnějšími technologickými postupy. Rafinované oleje mají v porovnání s oleji lisovanými za studena horší chuť a neobsahují tolik cenných látek.

Nabídka olejů lisovaných za studena

Na webu společnosti Bohemia olej můžete vybírat z kvalitních rostlinných olejů. Tato nabídka zahrnuje například slunečnicový, lněný, hořčičný, ořechový, makový nebo . Každému z nich jsou připisovány jiné pozitivní účinky. Některé z olejů se mezi léčiteli používaly již v době 5000 let př. n. l. Již tehdy jim totiž byly připisovány pozitivní účinky na psychiku i fyzické zdraví. Například hroznový olej pomáhá při snižování vysokého cholesterolu a má omlazující účinky a zmíněný lněný olej zase pomáhá při ekzému, lupence, menstruaci nebo při vysokém krevním tlaku.

Domácí oleje výborné chuti

Využití těchto domácích rostlinných olejů je opravdu mnohostranné. Pokud je budete používat v kuchyni, hodí se především do salátů a do dalších studených pokrmů. Mají totiž vynikající a jedinečnou chuť. I když přidáte jen pár kapek, ovlivní až ze 40 % výslednou chuť celého pokrmu. Jsou sice dražší, ale vaše investice se určitě vyplatí. Navíc jich stačí opravdu jen malé množství.

Až vám používání oleje na talíři zevšední, doporučujeme ho zkusit aplikovat na pleť nebo pokožku. Možná, že budete jeho účinky mile překvapeni. Rostlinné oleje se často používají třeba na masáže a také se přidávají do různých pleťových krémů. Jsou totiž tím nejlepším, co můžete svému tělu dopřát.

Copyright (c) 2014 RETEL GROUP s.r.o.

Kontakt:

Bohemia olej, s.r.o.

Římská 191/16

Praha 2

GSM: +420 777 737 897

e-mail: info@bohemiaolej.cz

web: www.bohemiaolej.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz

Klíčová slova ČR-potraviny-olej-Bohemia olej-Retel Group

Potraviny, gastronomie