Společnost Miele je dobře připravena na změny podmínek v oblasti vysavačů

Praha 1. září (PROTEXT)

Od 1. září 2014 budou muset být vybaveny také vysavače energetickým štítkem. Zároveň dochází k omezení příkonu vysavačů na maximálně 1 600 W. Vysavače s vyšším výkonem se od tohoto termínu budou moci jen doprodávat.

Výrobce prémiových spotřebičů pro domácnost Miele je na tuto skutečnost připraven dlouhodobě. „Našim zákazníkům nabízíme přístroje s vynikajícími ekologickými a ekonomickými parametry už několik let. Vysavače Miele z řady EcoLine se vyznačují výbornými výsledky vysávání s mimořádnou úsporou energie. Nyní představujeme také první vysavač v energetické třídě A,“ říká Kateřina Menšíková, ředitelka marketingu Miele ČR.

První vlaštovkou mezi nízkoenergetickými vysavači od Miele je Complete C3 Red – první vysavač v energetické třídě A s maximálním výkonem 800 W. Ten je vybaven několika prvky pro maximálně efektivní vysávání - inovativním motorem EcoLine Plus s přídavnými vzduchovými bypasy pro ještě silnější proudění vzduchu, efektivní podlahovou hubicí AirTeQ pro tiché a účinné vysávání nebo inteligentním Power Chipem, který během vysávání neustále přizpůsobuje příkon vysavače každé situaci. Doporučená prodejní cena vysavače v mangově červené barvě je 6 590 Kč.

Zákazníci kvalitních vysavačů se však nemusejí obávat, že by se se snížením příkonu přístrojů snížily i výsledky vysávání. „Efektivita vysávání je závislá na vzájemné souhře mnoha komponentů. Kromě příkonu je důležitý kvalitní filtrační systém či obecná kvalita jednotlivých součástí,“ doplňuje Kateřina Menšíková.

U Miele jde vždy především o kvalitu. Všechny spotřebiče Miele, a tedy i vysavače, procházejí testováním na životnost 20 let. V laboratořích Miele absolvují vysavače např. prahový test, který odpovídá až 16 500 nárazům. I to jsou důvody, proč právě Miele pravidelně obsazuje stupně vítězů v nezávislých spotřebitelských testech po celém světě. Důkaz najdete i v aktuálním čísle časopisu dTest 8/2014 na straně 19:

„Spolehlivost vysavačů"

Vysavače značky Miele opakovaně potvrzují kvalitu, jejich 97procentní spolehlivost je výmluvná. Jako jediné získaly v našem hodnocení spolehlivosti značek realizovaném pomocí dotazníku mezi spotřebitel nejvyšší známku.“

Jakékoliv informace o vysavačích Miele získáte na http://www.miele.cz, v showroomech Miele v Praze a Brně či u obchodních partnerů Miele.

Mariana Pohlová

PR & média