INET, a.s. se rozděluje na dvě společnosti

Na dvě samostatné společnosti se na základě strategického rozhodnutí akcionářů rozděluje akciová společnost INET (http://www.inet.cz), známá především jako zakladatel české e-komerce, nositel technologie bezpečných plateb SET a provozovatel Virtuálního Obchodního Domu!Ž - SHOP.CZ (http://www.shop.cz).

Cílem tohoto kroku je oddělení technologické a projektové části firmy od části provozující významný český internetový obchod SHOP.CZ.

INET, a.s. od své činnosti oddělí vývoj technologií, jako jsou produkty HyperQbs, SET a Linuxové řešení iBOX a část projektovou (ISP a WebDesign), které převede do nové společnosti Qbizm technologies, a.s.

INET, a.s., se jako obchodní firma zaměří na rozvoj Virtuálního Obchodního Domu!Ž -SHOP.CZ s cílem upevnit jeho pozici leadera na českém trhu.

"Oddělení technologické části INETu od SHOP.CZ nám dává nejen nové příležitosti, ale také větší sílu a koncentraci nutnou pro vstup na globální trh inovativních technologií," řekl Petr K. Ulrich, zakladatel firmy INET a předseda představenstva nově vzniklé Qbizm technologies, a.s.

"Celá transakce byla pečlivě připravována a definitivně ji ohlašujeme symbolicky v průběhu kampaně Březen - měsíc Internetu přesně čtyři roky po vzniku INET, a.s. Nový INET bude především naplňovat obsah New Economy synergickým propojením s Old Economy. Internetový obchod SHOP.CZ má ve své značce, nejvyšší návštěvnosti a strategii Business to Consumer obrovský potenciál, který již přerostl možnosti ryze technologické firmy, kterou INET donedávna byl. SHOP.CZ čeká velká budoucnost," řekl Jan Kudera, nový předseda představenstva INET, a.s.

Qbizm technologies, a.s., (http://www.qbizm.com) je mladou, ambiciózní a kosmopolitní technologickou společností, která po vzoru fenoménu českých kubistů míří na globální trh s cílem uspět. Ano, název Qbizm technologies má své kořeny v uměleckém směru kubismu, jehož základním principem je dekonstrukce a nové výtvarné konstrukce objektu.

Kubistické umění přichází se zcela novým pojetím objektu v obraze. Zavrhuje optickou iluzi a nahrazuje ji konceptuální představou předmětu, která je imaginárně konstruována tak, že předmět je jakoby vnímán z mnoha úhlů najednou. Vzniká tak fenomén, kterému se říká názorná forma předmětu, zdůrazňující názornou trojrozměrnost tvaru.

Tato definice kubismu jako uměleckého směru naznačuje směr, kterým se Qbizm technologies vydala, aby jako první posunula kubistické umění do softwarového inženýrství stejně jako jiní čeští kubisté vnesli ideu kubismu do architektury, užitého umění apod.

K oficiálnímu představení Qbizm technologies, a.s. dojde během tiskové konference a na výstavní ploše Prague Internet World 2000 (http://www.internetworld.cz).

Tiskovou zprávu vydal: INET, a.s. (Jan Kudera, CashReform Group, s.r.o.) INET, a.s. (Petr K. Ulrich, zakladatel společnosti) URL: - http://www.inet.cz - http://www.shop.cz - http://www.qbizm.com

Kontakt: Martina Nagyová

ExMise Public Relations