Společnost Amplify.net uzavřela kolo financování v hodnotě 12,6 miliónů dolarů od prestižních investičních skupin v Asii, plánuje založení asijské obchodní cent

Amplify.net,Inc., rozvíjející se společnost ze Silicon Valley, která se specializuje na širokopásmové nástroje řízení služeb, oznámila dnes dva důležité vývojové kroky, které znamenají rozšíření sféry jejího podnikání do rychle rostoucích trhů širokopásmové infrastruktury v Asii. Prvním z nich je uzavření dohody o vložení akciového kapitálu v hodnotě 12,6 miliónů dolarů od skupiny strategických a institucionálních investorů v Asii a druhým je její plán založit vlastní asijské obchodní centrum v Hongkongu.

KLM Capital Group, investiční kapitálová firma s kancelářemi v Hongkongu, Silicon Valley a Austinu, Texas, vystupovala jako vedoucí investor tohoto kola. Při uzavření tohoto kola financování byl pan Peter Mok, prezident a generální ředitel KLM jmenován do představenstva společnosti Amplify.

"Identifikovali jsme silnou tržní poptávku po našich širokopásmových nástrojích řízení služeb v různých částech Asie, od Japonska a Singapuru až po Hongkong a Čínu. Naše komplexní řešení, která zahrnují zásobování předplatitelů, řízení šířky pásma, zaručenou kvalitu služby a vystavování faktur klientům, jsou ideální pro poskytovatele služeb specializující se na nabízení širokopásmového přístupu o vysoké rychlosti malým a středním společnostem a klientům v budovách s mnoha nájemníky," prohlásila Pauline Lo Alker, prezidentka a generální ředitelka společnosti Amplify.net. "Naše prestižní asijská skupina investorů, každá s vysoce vlivnými obchodními kontakty v Asii, nám poskytne cenné rady a podporu při agresivní expanzi do Asie a pomůže nám zaujmout výhodnou pozici na trhu."

Mezi ostatní účastníky této investice patří Network Asia, nově vytvořená technologická investiční firma, sesterská společnost Hamon Investment Group, American Pacific Ventures, Inc., The Kuok Group, Shui On Holdings, The Kaifa Group, Evergreen Investment Group, a FMC.com Investment Holdings, všech majících sídlo v Hong Kongu, plus indonézská Lippo Group a na Tchaj-wanu sídlící Technology Partners Venture Capital Co. "K akcionářům Network Asia patří Trans Cosmos Inc., přední japonský poskytovatel externě zadávaných IT řešení a velmi zkušený a úspěšný investor do internetového businessu v USA, jakož i řada dalších předních asijských technologických společností," pravil pan Alfredo Lobo, generální ředitel Network Asia a pokračoval: "Našim cílem je vytvořit synergovanou síť společností, které napomáhají růstu internetu a obchodu v Asii. Investujeme především do rozbíhajících se společností v oblasti internetu, e-commerce a softwaru, od založení až po první veřejný úpis. Naše účast v současném kole financování společnosti Amplify představuje velmi důležitou počáteční investici pro NetworkAsia a společně s našimi partnery v síti se těšíme na podporování asijských obchodních iniciativ společnosti Amplify".

Ve spojitosti s tímto kolem financování oznámila Amplify plány založit v Asii obchodní centrálu v Hong Kongu, která by byla odpovědná za strategický rozvoj obchodu, marketing, odbyt, technickou podporu jakož i místní technické řízení. V prosinci 1999 společnost oznámila úspěšné uzavření kola navýšení akciového kapitálu o 6,1 miliónů dolarů od tří podnikových investorů, zahrnujících 3Com Corporation (Nasdaq:COMS), Wi-LAN Inc. (ASE:WIN) a Kingston Technology Corporation. Stávající investoři do společnosti Amplify, Alpine Technology Ventures, Aspen Ventures a dva individuální "andělští" investoři se rovněž podíleli na tomto kole navyšování kapitálu. Nynější investice následuje po prvním kole poskytnutí podnikatelského kapitálu ve výši 3,63 miliónů US dolarů v červnu 1998. O společnosti Amplify.net, Inc. Amplify.net vyvíjí a prodává širokopásmové služby umožňující řešení, která zajišťují zásobování předplatitelů, zaručenou úroveň služeb, modelování provozu (dopravního), skladování údajů a fakturaci za použití služeb, jakož i analýzu pro poskytovatele služeb a dodavatele síťového vybavení. Amplify.net, mající centrálu ve Fremontu v Kalifornii, je společností v soukromém vlastnictví, jejíž kapitál byl vložen řadou renomovaných investičních společností se zaměřením na vyspělou techniku. Internet: www.amplifynet.com/. Společnost Amplify.net, Inc. má sídlo na adrese 47381 Bayside Parkway, Fremont, CA 94538. Kontakt: Amplify.net Margie Gong, 510/360-6001 mgong@amplifynet.com

Klíčová slova PROTEXT-Amplify.net

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Finance, ekonomika