Union banka uzavřela kontrakt o outsourcingu IT

PRAHA 16. března (ČTK) - S platností k 1. březnu 2000 uzavřely společnosti Union banka, a.s. a debis IT Services Czech spol. s r.o. kontrakt o outsourcingu IT. Debis IT Services Czech bude pro Union banku a.s. na jejích 106 obchodních místech zabezpečovat služby spojené s podporou hardware a přenosem dat na WAN. Spolupráce bude rovněž probíhat v oblasti přímé zákaznické podpory - tzv. služby HelpDesk a Hot-Line.

Svým rozsahem, charakterem služeb a objemem dosažených úspor pro zákazníka je tento kontrakt největší a nejrozsáhlejší tohoto druhu v České republice.

V Evropě je tento druh poskytování informačních služeb a dosahování úspor obvyklým postupem. K největším společnostem využívajícím služeb společnosti debis patří například Mercedes Benz, Švýcarské dráhy, Henkel a mnoho dalších. Dosahované úspory se obvykle pohybují v rozmezí od 10 do 25 procent.

Společnost debis IT Services Czech je dceřiná společnost největšího evropského outsourcera informačních technologií společnosti debis Systemhaus GmbH, patřící do koncernu DaimlerChrysler.

Klíčová slova PROTEXT-Union banka

Finance, ekonomika