ČTK vydala elektronickou knihu Prezident Václav Havel, je ke stažení v App Storu

Praha 12. června (PROTEXT)

ČTK vytvořila elektronickou knihu fotografií Prezident Václav Havel jako aplikaci pro iPad.

Kolekce obsahuje výběr asi 200 Havlových fotografií z let 1988 - 2011. Vychází z úspěšné výstavy fotografií na Staroměstské radnici v r. 2012 a následné knižní publikace, kterou rozšiřuje o další snímky. Oproti tištěné knize nabízí aplikace další funkce, jako je řazení fotografií po letech nebo podle autora. Bonusem jsou osobní pohledy fotoreportérů agentury v podobě krátkých videospotů. V jednom z nich se například čtenáři dozvědí, jak se fotí prezident.

"Na rozdíl od tištěné knihy chceme aplikací oslovit i současnou mladou generaci, pro kterou je elektronické prostředí přirozené," řekl Petr Mlch, šéfredaktor Fotobanky ČTK. "Část knihy je v App Storu ke stažení zdarma, plná verze stojí 2,69 eura," dodal.

Fotografie byly vybrány z unikátního fotoarchivu ČTK, obsahujícího přibližně 14 000 fotografií Václava Havla. Snímky zachycují revoluční dny z konce roku 1989, první Havlovy kroky v roli prezidenta, jeho cesty po republice i do zahraničí, setkání se světovými politiky, umělci a intelektuály i chvíle rozjímání a odpočinku nebo tvůrčí dramatické práce.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese www.protext.cz

Klíčová slova ČR-literatura-média-fotografie-Havel-ČTK

IT, telekomunikace
Média, společnost a životní styl