Nové AGE avizuje soutěž pro dětské kolektivy

Praha 9. června (PROTEXT)

AGE jede dál! Stejně jako Jiří Ježek na titulní straně červnového vydání.

V exkluzivním rozhovoru šestinásobný paralympijský vítěz a mistr světa přiznává, že rád přijme porážku od někoho, kdo je lepší. Ví, že vítězit nelze donekonečna. Ale zatím neskládá zbraně a je odhodlaný se stále zlepšovat. A jestli se Jirka Ježek cítí celebritou? "Samozřejmě, že se občas při různých společenských příležitostech dostanu do kontaktu s tím, čemu se říká svět celebrit, ale já raději žiju v tom svém opravdovém. Máme s manželkou spoustu přátel, máme rodiče a sourozence, máme práci, která nás baví, a na to všechno tak málo času! Přijde mi proto pitomé, abych svoji energii věnoval na nějaké pozlátko a falešnou hru na slávu a úspěch,“ říká.

Osm tisíc výtisků AGE právě v tyto dny míří bezúplatně na všechny tuzemské základní a vybrané mateřské školy, aby s nimi symbolicky uzavřely letošní školní rok. Číslo se mimo jiné soustředí na aktuální téma kyberšikany u dětí. Věděli jste, že nejvíce jsou jí ohroženy z celé EU právě české děti?

O tom, že nadprůměrné vědomosti spolu s vysokým IQ mohou někdy spíše komplikovat běžný život, ví své ředitelka Základní školy na náměstí Curieových v Praze Tereza Martínková. Mimořádně nadané děti totiž často nebývají konformní, sociálně zdatné a obratné v mezilidských vztazích. Její škola je jednou z mála, která se systematicky věnuje vzdělávání takových žáků a jejich začleňování do kolektivu. V AGE se podělí o své zkušenosti.

V duchu myšlenky mezigenerační spolupráce a upevňování etických hodnot ve společnosti připravuje tým AGE ve spolupráci se svým partnerem, společností Optys, soutěž pro dětské kolektivy Srdce s láskou darované. Záštitu nad ní převzalo pražské Studio Ypsilon. Do poroty soutěže či do slavnostního setkání vítězů se v příštím školním roce konkrétně zapojí Jan Schmid, Jiří Lábus, Jana Synková, Martin Dejdar, Jan Jiráň, Marek Eben a Pavel Nový. Soutěž bude slavnostně vyhlášena v příštím čísle AGE, které vychází na počátku září. Máte se na co těšit.

Časopis vydává společnost ANTECOM. Více na www.age-management.cz

Kontakt:

ANTECOM s.r.o.

AGE MANAGEMENT

Redakční servis: +420 602 313 176

produkce@antecom.cz

www.antecom.cz

www.age-management.cz

priloha

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz

Klíčová slova ČR-školy-média-základní-mateřské-firmy-Antecom

Věda, vzdělávání a školství