Slavíme devadesátiny a fandíme dětem s handicapy

Praha 6. června (PROTEXT)

Letos oslavuje SK Slovan Kunratice 90. výročí založení klubu. Vrcholem oslav bude sobota 21. 6. 2014, kdy k exhibičním turnajům nastoupí hráči od nejmenších po nejstarší gardu. Charitativní zápas odehraje SK Slovan Kunratice proti týmu Real TOP Praha, sestavený z osobností sportu a kultury. Výtěžek tohoto zápasu bude předán Komunitnímu centru Motýlek.

Cílem akce je kromě oslav a zábavy také integrace dětí se zdravotním postižením, které se utkají s přípravkou.

Fotbalový klub SK Slovan Kunratice letos slaví 90. výročí založení klubu. Při této příležitosti odehrají v sobotu 21. 6. 2014 exhibiční turnaje hráči od nejmenších po nejstarší gardu. Zápas mezi týmy SK Slovan Kunratice a Real TOP Praha, složeného z osobností sportovního a kulturního života, se odehraje ve prospěch centra denních služeb pro děti se zdravotním postižením, které jsou klienty Komunitního centra Motýlek.

"Věřím, že exhibice nabídnou jak skalním fanouškům fotbalu, tak i dalším divákům pěknou a nevšední podívanou a turnaj mezi přípravkou a týmem dětí s handicapy přinese ojedinělý zážitek. Po celé odpoledne bude pro děti i dospělé připraven program, takže doufám, že tak úžasné výročí oslavíme s parádou," říká Petr Zána, předseda výkonného výboru. Paní ředitelka KC Motýlek, PhDr. Hana Urbanová, k tomu doplňuje: "Vážíme si každé možnosti zapojení našich dětí např. s Downovým syndromem nebo autismem, pro které je nabídka aktivit samozřejmě omezenější. Navíc vystoupení na veřejnosti a případné ocenění či vyhlášení je pro ně velkým zážitkem. Radost ze získané medaile mají hodně dlouho a na krku ji pak nosí i několik dní."

Mimo sledování turnajů se mohou návštěvníci bavit v doprovodném programu jak různými sportovními aktivitami, tak se mohou těšit na sádrovou a výtvarnou dílnu, na ty nejmenší čekají skákací hrady nebo oblíbené malování na obličej, prezentaci připravuje Sbor dobrovolných hasičů Kunratice a zejména mužské obecenstvo jistě zaujmou předváděcí jízdy vozů Peugeot. Připravena bude také tombola o zajímavé ceny a hudební vystoupení skupiny Maxim Turbulenc.

Děkujeme za podporu společnostem: S.O.S.-DEKORACE, Eltodo, FA: JANPE, ph Profit, Auto Jarov a Peugeot Kopecký; a také paní starostce Ing. arch. Ivaně Kabelové a ÚMČ Praha-Kunratice.

90. výročí SK Slovan Kunratice a fotbalová benefice

Kdy: 21. června od 10 hodin

Kde: hřiště SK Slovan Kunratice, Volarská 9, Praha 4

Vstupné: dobrovolné

Více informací: www.fotbal-kunratice.cz a www.motylek.org

O SK Slovan Kunratice

Fotbalový klub byl v Kunraticích založen v roce 1920, ale po tříletém trvání byl rozpuštěn pro nedostatek finančních prostředků. Nadšení pro českou kopanou však nakonec zvítězilo a v roce 1924 ti nejvěrnější založili nový sportovní klub, který od té doby vyvíjí svoji činnost nepřetržitě.

Slovan se může pochlubit hráči, kteří to dotáhli do I. ligy - J. Vlček, J. Uher, F. Holzhauser, J. Peták ml. a O. Veselý, nebo do divize - J. Dufek, J. Štekr.

Slovan rád uvítá každého, kdo se chce podílet na jeho rozvoji a stát se součástí fialovo-bílé historie.

O Sdružení na pomoc dětem s handicapy

Kolektiv sdružení se již třináct let věnuje dětem se zdravotním postižením a jejich rodinám. Rozvoj zájmů, dovedností a individuální přístup jsou důležité pro zvyšování míry soběstačnosti, čímž se zvyšuje šance na úspěch nejen v jejich běžném životě, ale i pracovním uplatnění.

Klienti navštěvují specializované aktivity - muzikoterapii, logopedii, canisterapii, plavání atd. - v centru denních služeb, které je v celé Praze jedinou sociální službou tohoto druhu pro děti s mentálním postižením a zdravotním znevýhodněním (Downův syndrom, autismus, dětská mozková obrna, vzácné syndromy atp.).

Více informací podá:

Petr Zána, předseda výk. výboru SK Slovan Kunratice, tel.: 602 208 287, e-mail: skkunratice.fotbal@seznam.cz nebo Mgr. Erika Vosáhlová, zástupkyně KC Motýlek, tel.: 605 253 781, e-mail: vosahlova@motylek.org.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz

Klíčová slova ČR-sociální-zdraví-fotbal-handicapovaní-charita

Média, společnost a životní styl