ZVEME VÁS NA GASTRONOMICKÝ VELETRH TOP GASTRO & HOTEL 2014

Praha 19. února (PROTEXT)

Přípravy gastronomického veletrhu TOP GASTRO & HOTEL 2014 jsou v plném proudu. Jeho osmý ročník proběhne na Výstavišti v pražských Holešovicích 20. až 23. února 2014 tradičně souběžně s 23. ročníkem veletrhu cestovního ruchu HOLIDAY WORLD a oblíbeným veletrhem GOLF SHOW. Záštitu nad veletrhem TOP GASTRO & HOTEL převzaly Asociace hotelů a restaurací ČR, Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Agrární komora. Doprovodné programy připravuje pořádající Incheba Praha ve spolupráci s odbornými partnery T&M Creative a Českou barmanskou asociací.

Gastronomický veletrh TOP GASTRO & HOTEL je v České republice jednou z nejvýznamnějších akcí ve svém oboru. V roce 2013 se veletrhu zúčastnilo celkem 166 vystavovatelů z 9 států, počet návštěvníků překročil hranici 33 tisíc. Ani v letošním roce nebudou chybět firmy prezentující vybavení hotelů, restaurací, restauračních provozů, ale i společnosti nabízející jednotlivé potravinářské produkty a výrobky jako např. alko, nealko nápoje nebo kulinářské speciality. Ve spolupráci s Agrární komorou ČR bude součástí letošního ročníku veletrhu také prezentace projektu Regionální potravina. Cílem této akce je větší prosazení kvalitních domácích potravin do restaurací a tím také zvýšení nabídky tradiční české kuchyně na jídelních lístcích.

Asociace hotelů a restaurací ČR, ve spolupráci s agenturou CzechTourism, představí společný projekt Ochutnejte Českou republiku - Czech Specials. Tento projekt je inspirací pro milovníky dobrého jídla a představí jedinečnou českou gastronomii a kulinářské speciality České republiky.

Těšit se můžete na interaktivní zóny, které jsou stále oblíbenější. Svoji premiéru zde bude mít atraktivní soutěž Czech teatenders Matcha Cup 2014, tedy soutěž profesionálních barmanů a teatenderů, jejichž úkolem je použít v koktejlu specifického, světoznámého, původem japonského čaje „matcha“. Další zajímavou akcí bude soutěž Rieber&Son Chef Club - Gastro Tour Cup 2014 společnosti T&M Cretative o nejzajímavější recepturu v rámci festivalu GASTRO TOUR 2014. Ve spolupráci s Českou barmanskou asociací se těšte také na Amundsen Vodka Bartenders Junior Cup 2014, Mistr kávy 2014 a Bacardi Flair Cup 2014.

Doporučujeme též navštívit rozsáhlou expozici japonské vládní agentury na podporu obchodu a investic JETRO. Japonští mistři předvedou japonskou gastronomii přímo na svém stánku!

Kompletní informace naleznete na www.top-gastro.cz.

Těšíme se na Vás!

Markéta Holatová

tisková mluvčí, Incheba Praha

email: m.holatova@incheba.cz