Výzva Hledáme vynálezce! registruje první nápady

Praha 23. září (PROTEXT)

Výzva Hledáme vynálezce!, jejíž cílem je objevit zajímavé nápady a vynálezy a podpořit jejich uvedení na trh, vyvolává stoupající zájem veřejnosti. První přihlášené nápady jsou především technického rázu a lze je bez nadsázky označit za přínosné z pohledu našeho každodenního života. Nápady lze na stránkách www.hledamevynalezce.cz přihlašovat až do 20. října letošního roku.

Hledáme vynálezce! je společný projekt televizního kanálu Viasat Explorer a partnerských společností UPC Česká republika, Technické univerzity v Liberci a Českého svazu vynálezců a zlepšovatelů. Všechna přihlášená díla posoudí hodnotící komise, složená z odborných a marketingových zástupců partnerských institucí a vybere z nich tři nejlepší, jejichž autoři získají finanční odměnu. Mezi hlavní kritéria při hodnocení patří zejména praktičnost nápadu, technické provedení a potenciál prorazit na trhu.

"Dennodenně se potkáváme s řadou obdivuhodných vynálezů a zlepšováků. Některé nám ulehčují život nebo zpříjemňují volné chvíle, jiné nás chrání před přírodními živly či vrací plné zdraví. Každé ovoce lidského umu má svůj jedinečný příběh a je vždy vzrušující stát na jeho počátku. Jsem proto nadšen, že můžeme být u toho," říká Martin Smrž, marketingový ředitel společnosti UPC Česká republika, která je partnerem projektu.

V projektu Hledáme vynálezce! nejsou hranice, nápady a vynálezy se mohou týkat jakéhokoliv odvětví a i zdánlivé maličkosti mohou mít velký význam. V jednoduchém formuláři na stránkách projektu autor popíše svůj nápad a zdůvodní proč nebo v čem je ojedinělý.

Přiložení technické dokumentace, nákresu nebo obrázku umožní komisi objektivnější hodnocení nápadu.

Více informací o projektu naleznete na www.hledamevynalezce.cz

Kontakt:

Karel Kapinus

CHILLICOM s. r. o.

karel.kapinus@chillicom.cz

Klíčová slova ČR-věda-trh-firmy-CHILLICOM

Obchod, marketing
Média, společnost a životní styl