Viasat Explorer spustil veřejný projekt Hledáme vynálezce!

Praha 16. září (PROTEXT)

Televizní kanál Viasat Explorer spustil ve spolupráci s UPC Česká republika a odbornými partnery Technickou univerzitou Liberec a Českým svazem vynálezců a zlepšovatelů, projekt Hledáme vynálezce! určený široké veřejnosti a spojený s finanční odměnou! Cílem projektu je nalézt a finančně odměnit nejzajímavější nápady, vynálezy a zlepšováky a umožnit tak jejich autorům dokončení, či vylepšení díla, nebo přímo jeho uvedení na trh. Autoři mohou své nápady, vynálezy a zlepšováky přihlašovat zcela zdarma do 20. října letošního roku na stránkách projektu www.hledamevynalezce.cz. Při posuzování přihlášených děl bude hodnotící komise, složená z odborných a marketingových zástupců partnerských institucí, sledovat především praktičnost nápadu, technické provedení a potenciál prorazit na trhu.

Televizní kanál Viasat Explorer připravil, v souvislosti s uvedením seriálu Najděte mi milionářského vynálezce, který bude vysílat každou neděli od 15. září v 16:00 hodin, projekt, kterým chce oslovit všechny kutily, amatérské vynálezce, zlepšovatele a nápadité lidi, k přihlašování svých nápadů a získání zajímavé finanční odměny!

Spousta nápadů nebo technických nákresů po prvním nadšení končí z mnoha důvodů v archivech a pracovních šuplících a místo rozvíjení se upadá v zapomnění. Někdy jsou důvody objektivní, například není dostatek finančních prostředků na realizaci, někdy jsou to důvody spíše alibistické. Jen ti největší zarputilci dokázali dát světu mnoho skvělých věcí a díky jejich vytrvalosti uvést svůj nápad do života můžeme používat dnes již zcela běžné věci každodenního nebo občasného využití. Edison, Bell, Marconi, Fleming, Diviš, Ressel, Wichterle, bratři Wrigtové či bratranci Veverkové a další zvučná jména navždy nepochybně změnila náš život.

„Projekt Hledáme vynálezce! je tak vlastně prvním krokem k nalezení zajímavého nápadu, který může přinést prospěch celé společnosti a autorovi uznání a otevření cesty k realizaci," říká Ines Gáliková, Country Manager společnosti Viasat Broadcasting pro Českou a Slovenskou republiku.

Přihlásit nápady a vynálezy můžete na stránkách projektu www.hledamevynalezce.cz do 20. října 2013. V jednoduchém formuláři autor popíše projekt, zdůvodní, proč je ojedinělý a měl by přiložit také technickou nebo obrazovou dokumentaci. Přihlášená díla budou posouzena hodnotící komisí od 21. do 31. října 2013. Vyhlášení vítězů a předání finančního příspěvku pak proběhne 4. listopadu 2013.

Kontakt:

Karel Kapinus

karel.kapinus@chillicom.cz

Klíčová slova ČR-zábava-věda-média-televize-Viasat Explorer-CHILLICOM

Média, společnost a životní styl