SMS koupí evropskou divizi společnosti Milacron pro systémy na protlačování plastů

Milacron Inc. a SMS Aktiengesellschaft dnes informovaly o definitivní smlouvě, podle níž skupina pro plastovou technologii SMS převezme rakouskou divizi pro protlačování plastů Milacron za cenu přibližně 47 miliónů amerických dolarů v hotovosti, která však závisí na posmluvních ustanoveních.

Tato divize s ročním obratem kolem 65 miliónů USD sídlící ve Vídni v Rakousku a v Kawasaki v Japonsku zaměstnává asi 325 lidí a vyrábí dvou a jednozávitové protlačovací zařízení a systémy pro trhy v Evropě, Asii, Africe a v Jižní Americe. SMS ji bude provozovat jako nezávislou divizi s názvem "Cincinnati Extrusion Ges.m.b.H.". Milacron si ponechá svůj kompletní systém protlačovacích operací v severní Americe včetně návrhů, strojírenství, výroby, prodeje a podpory zákazníků, které na severoamerických a středoamerických trzích obsluhuje.

Transakce podle očekávání povede k tomu, že Milacron vytvoří zisk po zdanění asi 11 miliónů amerických dolarů, čili 0,30 USD na akcii, a to ve čtvrtém čtvrtletí 1999 nebo v prvním čtvrtletí 2000 v závislosti na průběhu nutného schválení akvizice regulačními orgány. Zisky z prodeje budou v počátku použity na snížení dluhu.

"Je to dobrý krok pro všechny zúčastněné strany," řekl viceprezident skupiny Milacron pro plastové technologie Harold J. Faig. "A umožňuje to Milacronu investovat do svých stále rychleji se rozvíjejících protlačovacích operací v Severní Americe."

Milacron Inc. (NYSE: MZ) je světovým lídrem ve zpracovávání plastů a kovodělných technologiích. Společnost se svými hlavními výrobními operacemi v Severní Americe, Evropě a Indii odhaduje svůj obrat v roce 1999 na 1,6 miliardy dolarů. Mezi plastové technologie se řadí strojírenství, tvarování, komponenty a výroba a prodej náhradních dílů a poskytování služeb, zatímco kovodělné technologie zahrnují karbidové a vysokorychlostní řezací nástroje z oceli, kovodělné kapaliny, sekací kola a karbidové nosné části. Více informací naleznete na webové stránce společnosti na adrese http://www.milacron.com. ots Original Text Service: Milacron Inc. Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Albert Beaupre ze společnosti Milacron, Tel. (USA) 513- 487-5918 Webová stránka: http://www.milacron.com

Klíčová slova PROTEXT-Milacron-SMS

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Chemický a farmaceutický průmysl