Vítězové Lexus Praha Greyhound Race 2013 * Gucci a Gabbana

Praha 2. července (PROTEXT)

Greyhound Park Motol vitez Lexus Praha Greyhound Race 2013 Gucci titulni foto

V areálu Greyhound Park Motol, známém také jako "Park", závodili uplynulou středu dostihoví greyhoundi v závodech Lexus Praha Greyhound Race na distanci sprint - 279 m a classic - 496 m.

Vůbec poprvé měli diváci v ČR možnost vidět večerní závody greyhoundů, premiérově rovněž zhlédli závod obsazený osmi greyhoundy, za kterými by jinak museli např. až do Ameriky, či Austrálie, neboť v Evropě jsou obvyklé šestikomorové startovací boxy.

V prvním závodu greyhoundů na distanci "sprint" zvítězil greyhound, který do ČR přiletěl z Austrálie - Big Daddy Gucci, domácky zvaný "Gučínek". Gucci je statný pes modré barvy, je držitelem závodního titulu Zlatý chrt - Vítěz.

Ve druhém závodu greyhoundů na distanci "classic" zvítězil greyhound, který do ČR přiletěl z Austrálie - Cool Gabbana, domácky zvaný "Gabík". Gabbana je pes ebenové barvy, je ve sprintu rekordmanem dostihové dráhy Praha, která je součástí areálu Greyhound Park Motol.

Obří LED obrazovka a stacionární kamera umožnily zhruba 400 divákům sledovat závody chrtů v pohodlí dvou pater restaurací KOBE, mobilní kamera pak umožnila divákům shlédnout detaily psů i závodů, o které by jinak diváci přišli. Více informací o Greyhound Park Motol v odkaze: http://www.cgdf.cz/cs/areal-greyhound-park-pripraven.html.

Závody chrtů greyhoundů uspořádala Česká greyhound dostihová federace (CGDF) která sdružuje majitele greyhoundů z celé ČR, i z přilehlého Rakouska. Stewardi chrtích dostihů, jimiž jsou samotní majitelé chrtů či jejich příznivci, předvedli závodní chrty i činnosti s dostihy související v profesionální prezentaci dostihů chrtů, byť jde o zájmovou činnost pořádanou vedle občanských zaměstnání či při studiu.

Celý program večera v Parku byl výjimečnou a neobvyklou show, spojenou se slavnostním odhalením vozidla Lexus IS.

Česká greyhound dostihová federace

Michal Kašpar

Foto: Česká greyhound dostihová federace a Petr Šolar

ČTK ke zprávě vydává fotografie, které jsou k dispozici ve Fotobance ČTK na adrese http://multimedia.ctk.cz/cs/foto/hledani?sendFlag=1&q=protext&name=1&lang=none&service%5B%5D=1&service%5B%5D=2&service%5B%5D=3&service%5B%5D=4&service%5 B%5D=5&service%5B%5D=6 a na webu Protextu http://www.protext.cz