Gentex otevřel prodejní kancelář v Británii

ZEELAND (Mich.) 10. prosince (PROTEXT/ots)

Gentex Corporation (Nasdaq: GNTX) se sídlem v Zeelandu v Michiganu, výrobce automaticky tlumených zpětných zrcátek a komerčních produktů požární ochrany otevřel v anglickém Coventry novou prodejní a inženýrskou kancelář.

Gentex průkopnicky uvedl na trh zrcátka Night Vision Safety(TM) (NVS(R)), která automaticky tmavnou, aby omezila oslnění o reflektorů vozidel, přibližujících se zezadu. Ztmavnění zrcátek při oslnění zezadu činí bezpečnější noční jízdu.

Nově vytvořená Gentex Mirrors Ltd. zastřeší prodejní a inženýrské činnosti, které mají sloužit zákaznickým automobilkám ve Spojeném království a Evropě. Kancelář bude řídit vedoucí ředitel Robert Steel, který se nedávno stal zaměstnancem Gentexu posté, co posledních deset let pracovat pro společnost jako nezávislý prodejní zástupce. Steel absolvoval Coventry Technical College a zastával řadu funkcí v automobilovém průmyslu, včetně sedmi let u společnosti Jaguar.

"Naše prodeje v Evropě se v posledních pěti letech významně zvyšovaly a Rob Steel byl v Evropě šéfem od roku 1989," řekl Ken La Grand, výkonný viceprezident Gentexu. "Při stále větší úplnosti růstu a když nové zrcátkové programy přicházejí na linky Jaguara, Land Rovera a dalších, je správná doba pro zřízení trvalé britské kanceláře."

Dodávky zboží Gentex NVS Mirror zákazníkům mimo Severní Ameriku se loni zvýšily o 18 procent a představovaly přibližně 30 procent všech zrcátek dodaných v roce 1998. Za prvních devět měsíců roku 1999 tyto dodávky dále stouply o 21 procent nad úroveň stejného období 1998. V současnosti přibližně 25 procent příjmů společnosti pochází od zákazníků v Evropě.

Za poslední léta Gentex vyvinul řadu tlumených zpětných zrcátek s moderními elektronickými doplňky, jako jsou displeje kompasu a teploměru, přijímače dálkové ovládání zámků a osvětlené mapy na bázi světelných emisních diod. Brzy mají být uvedena zrcátka, která budou sloužit jako rozhraní pro světový polohovací systém, budou ukazovat tlak v pneumatikách a budou působit jako dálkové ovládání garážových vrat a dalších zařízení.

La Grand je přesvědčen, že Evropa je přichystána na využívání těchto moderních zrcátek. "Dnes téměř veškeré prodeje našich vnitřních zrcátek v Evropě připadají na automaticky tlumená zrcátka. V Severní Americe, kde se zpětná zrcátka stávají oblíbeným místem pro displeje a komunikační rozhraní však asi jedna třetina obratu připadá na moderní vnitřní zrcátka. Očekáváme, že se tento trend v nadcházejících letech rozšíří do Evropy," řekl.

Gentex Corporation je mezinárodní společnost, která dodává vysoce kvalitní výrobky světovému automobilovému průmyslu a na severoamerický trh požární ochrany. Společnost vyvíjí, vyrábí a prodává speciální elektrooptické výrobky, včetně vnitřních a vnějších elektrochromovaných automaticky tlumených automobilových zrcátek Night Vision Safety(TM) (NVS(R)), která tmavnou podle množství oslnění z reflektorů projíždějících vozidel, a širokou řadu protipožárních výrobků pro komerční použití. Příjmy z prodeje automaticky tlumených zrcátek se na celkových příjmech společnosti podílejí asi 92 procenty.

Gentex byla první společností na světě, která úspěšně vyvinula a vyráběla komerční elektrochromovaná zrcátka pro automobilový průmysl. Společnost je předním dodavatelem těchto zrcátek pro světový automobilový průmysl. Mezi zákazníky Gentexu patří Audi, Bentley, BMW, Daewoo, DaimlerChrysler, Fiat, Ford, General Motors, distributoři Toytoy v Perském zálivu, Hyundai, Infiniti, Kia Motors, Land Rover, Lexus, Nissan, Opel, Porsche, Rolls Royce, Samsung, distributoři Toyoty v jihovýchodní Asii a Toyota.

Gemtex, založený v roce 1974, má tři výrobní zařízení v Zeelandu, Michiganl, prodejní kancelář v Livonii v Michiganu, prodejní a inženýrské pobočky v Německu, Japonsku a Británii a čtyři regionální prodejní kanceláře skupiny protipožárních výrobků v USA. Společnost je uznávaná pro kvalitu svých výrobků, uplatňování výrobních principů světové třídy, pro rozvoj a udržování vysoce kvalifikované pracovní síly a pro podporu zaměstnanců k držení akcií společnosti. ots Original Text Service: Gentex Corporation Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Financial Media and Investor: Connie Hamblin, nebo General Media: Craig Piersma, oba z Gentex Corporation, (USA) 616-772-1800 Company News On-Call: http://www.prnewswire.com/comp/354175.html nebo fax, (USA) 800-758-5804, linka 354175 Webová stránka: http://www.gentex.com

Klíčová slova PROTEXT-Gentex

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Auto-moto, doprava a stroje