Společnost ENVINET se stala součástí mezinárodní skupiny Nuvia

Praha 5. prosince (PROTEXT)

Česká inženýringová společnost ENVINET se stala součástí skupiny Nuvia, jaderné divize společnosti Soletanche Freyssinet, světového lídra v oblasti specializovaného inženýringu.

Akciová společnost ENVINET, založená v roce 1995, se sídlem v Třebíči, má 6 poboček v České republice a 3 dceřiné společnosti v České republice, na Slovensku a v Kanadě. Společnost s ročním obratem přes 500 milionů Kč a stabilním růstem v průběhu posledních pěti let, se úspěšně podílí na významných projektech a dlouhodobě buduje vztahy s většinou jaderných hráčů střední a východní Evropy.

ENVINET nabízí široké portfolio odborných znalostí v pěti klíčových oblastech týkajících se jaderné energetiky: projekty a inženýring; radiometrické systémy a radiační monitoring; průmyslová automatizace; laboratorní technologie a vývoj software.

Společnost ENVINET od tohoto propojení očekává mnoho synergických efektů, další rozvoj firmy především v jaderné oblasti (a nejen v ní), zajímavé zakázky na území západní Evropy, celkové posílení pozic na domácím a zahraničním trhu.

ENVINET, společnost s pevnou pozicí na trhu, přináší velké zkušenosti a reference do nabídky klíčových služeb a umožní posílit pozici společnosti Soletanche Freyssinet ve střední a východní Evropě a doplnit tak její geografickou působnost v jaderné oblasti, po boku dvou hlavních společností Nuvia France a Nuvia UK a jejich dceřiných společností působících v Indii, Švédsku, Kanadě a Číně.

Nuvia je jadernou odnoží nadnárodní skupiny Vinci, přední EPC společnosti ve Francii a Velké Británii. Přináší nejmodernější řešení v oblasti stavebnictví, údržby, prodloužení životnosti, hodnocení rizika, vyřazování z provozu a nakládání s odpady.

Soletanche Freyssinet, světový lídr v oboru stavebního inženýringu a jaderné energetiky, nabízí jedinečnou škálu specializovaných odborných znalostí a zkušeností. Společnost působí ve stovce zemí, zaměstnává 18.000 lidí a v roce 2011 dosáhla obratu 2,4 miliardy EUR.

Kontakt:

Ing. Larisa Dubská

ředitelka pro marketing a vnější vztahy

ENVINET a.s.

larisa.dubska@envinet.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz

Klíčová slova ČR-energie-jaderné-firmy-ENVINET

Energetika, suroviny