Pozor na PIN kódy kupónů paysafecard nabízené přes internet

Vídeň/Londýn 22. května (PROTEXT/PRNewswire)

Počet PIN kódů k předplaceným kupónům paysafecard prodávaným přes internet - často za nižší cenu, než je jejich skutečná hodnota - stále roste, a to i přes to, že prodej těchto PIN kódů představuje porušení Všeobecných obchodních podmínek. Většina z takto prodávaných PIN kódů je spojena s nezákonnou činností. Navíc, většina z těchto PIN kódů již byla jednou použita nebo došlo k jejich zablokování. Doporučujeme proto uživatelům kupónů paysafecard, aby si PIN kódy kupovali výhradně na oficiálních prodejních místech. Skupina paysafecard group upozorňuje, že PIN kódy smí být používány pouze ve schválených online obchodech. PIN kódy k předplaceným kupónům paysafecard zatím nelze použít pro placení na veřejných nebo místních úřadech, institucích či soudech.

Bezpečné placení na internetu nabývá stále více na důležitosti. Předplacené kupóny paysafecard jsou vhodným platebním řešením pro internet, protože k jejich použití nejsou nutné osobní bankovní údaje ani údaje z kreditních karet. Platba se provede zadáním jedinečného šestnáctimístného PIN kódu, který je součástí každého předplaceného kupónu paysafecard. Díky tomu probíhá transakce rychle, snadno a bezpečně. Předplacené kupóny paysafecard si můžete zakoupit ve více než 350 tisících prodejních místech ve 29 zemích celého světa.

PIN kódy ke kupónům paysafecard, které se prodávají na internetu, jsou často spojené s nelegální činností a zpronevěrou.

Počet PIN kódů k předplaceným kupónům paysafecard, které se prodávají na internetu (například na různých fórech, bazarech apod.) často pod jejich skutečnou hodnotou, stále roste, a to i přes to, že prodej takových PIN kódů je v rozporu se Všeobecnými obchodními podmínkami. Většina z těchto PIN kódů je navíc spojena s nelegální činností. Kupující se často dočkají nepříjemného překvapení, když se pokusí použít takový PIN kód při nakupování v online obchodech. Zjistí, že kódy byly již jednou použity nebo došlo k jejich zablokování.

Předplacený kupón paysafecard je způsob platby na internetu, který akceptuje více než 3 500 online obchodů (například provozovatelé online her, internetové telefonie či her na sociálních sítích). V současné době existuje na internetu virus, který uzamkne infikované počítače. Na nakažených počítačích se zobrazí vyskakovací okno, kde je pro odblokování požadováno zaplacení náhodné částky. Jednou z platebních metod je i zadání PIN kódu k předplacenému kupónu paysafecard. Jedná se samozřejmě o pokus o podvod a zpronevěru.

Skupina paysafecard group se od těchto pokusů distancuje a upozorňuje, že veřejné a místní úřady, právní kanceláře ani soudy nepřijímají předplacené kupóny paysafecard jako platební metodu. Předplacené kupóny paysafecard lze používat pouze ve schválených online obchodech u oficiálních partnerů. Jakékoli pokyny k zaplacení pokuty nebo poplatku předplaceným kupónem paysafecard jsou podvodné a nikdy se jimi neřiďte. Poškození uživatelé by se měli obrátit na policii.

Skupina paysafecard group úzce spolupracuje s federální kriminální policií (.BK) v Rakousku a pomáhá policii s vyšetřováním za účelem zastavení pokusů o podvodné vylákání peněz.

paysafecard - "Cash for the Internet - Hotovost pro internet"

Placení předplacenou kartou paysafecard je podobné jako placení v hotovosti. Zákazníci si zakoupí předplacený kupón v požadované výši v některém z prodejních míst. Při nakupování v online obchodech pak jednoduše zadají šestnáctimístný PIN, který je součástí každého kupónu. Není tedy nutné používat bankovní účet ani zadávat žádné informace o platební kartě. S PIN kódy k předplaceným kupónům nakládejte jako s hotovostí. PIN kódy jsou nepřenosné. Uživatelé, kteří sdělí PIN kód k předplacenému kupónu paysafecard třetím osobám, poskytnou těmto osobám přístup ke zbývajícímu zůstatku na kupónu.

Bezpečnostní tipy pro předplacené kupóny paysafecard najdete na webové stránce http://www.paysafecard.com (v sekci "Security - Bezpečnost").

O skupině paysafecard group: Skupina paysafecard group byla založena v roce 2000 v Rakousku a Německu a dnes působí ve 29 zemích světa. Má pobočky ve Vídni, Londýně, Luzernu, Buenos Aires, Mexico City a New Yorku. Díky svým úspěšným online předplaceným kupónům si skupina paysafecard group vybudovala pozici předního evropského poskytovatele předplatných systémů. V roce 2009 skupina získala ceny "Leading Prepaid Organization" a "Best Prepaid Company outside USA". Více informací najdete na webové stránce http://www.paysafecardgroup.com

Kontakt:

Daniela Kazmaier