Quintiles otevírá pobočku v Polsku

Quintiles Transnational Corp (Nasdaq: QTRN) oznámila, že otevírá svůj úřad v polské Varšavě a že zaregistrovala novou právnickou osobu Quintiles Poland Sp. zo.o., která bude poskytovat kompletní řadu služeb klinického vývoje pro farmaceutické a biotechnologické společnosti a firmy vyrábějící medikální zařízení.

"Probíhající polská ekonomická a sociální transformace činí z Polska pro Quintiles velmi významnou oblast," uvedl Ludo Reynders, Ph.D., člen vedení skupiny služeb Quintiles CRO. "Je zde pro nás prostor nejen v rozvoji silných vztahů s předními firmami v klinickém výzkumu, se zdravotnickými institucemi a regulačními úřady, ale taktéž v pomoci vytvářet distribuci zdravotní péče v regionu."

"Věříme, že naši zákazníci a konečně polská veřejnost budou mít prospěch z přítommnosti Quintiles a z našeho úsilí pomáhat dostat na trh nové významné medikamenty tak rychle a účinně, jak je to jen možné."

Polská pobočka Quintiles má 32 pracovníků z nichž má sedm doktoráty a 16 je magistrů farmacie. Šéfem úřadu je Malgorzata Humphrey, ředitelka polských klinických aktivit. Úřad sídlí v budově Karen, Al. Jerozolimskie 214, 02-486 Varšava.

"Polsko má velmi dobrou infrastrukturu podporující klinický výzkum, který ze země tvoří světového hráče stejně jako regionálního," uvedl Dr. Heinz Carmann, generální ředitel Quintiles pro oblast střední a východní Evropy.

Quintiles Transnational Corp coby lídr na trhu vyvíjí kompletní řadu integrovaných produktů a zajišťuje komerční služby pro farmaceutické a biotechnologické společnosti a firmy vyrábějící medikální zařízení. Quintiles je též lídrem v oboru výměny elektronických dat a zdravotnické informatiky. Též slouží jako konzultant pro vládní a zdravotní organizace ve světě.

Quintiles sídlí poblíž Research Triangle Park v Severní Karolíně. S více než 16.000 zaměstnanci ve světě a úřady ve 30 zemích Quintiles pracuje prostřednictvím specializovaných pracovních skupin na plnění individuálních potřeb zákazníků. Adresa Quintiles Transnational na Internetu je: www.quintiles.com

Text poskytla: Quintiles Transnational Corp.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Pat Grebe, Media Relations, pgrebe@quintiles.com