Protext nově také v aplikacích pro chytré telefony a tablety

Praha 6. března (PROTEXT)

Hlavní nabídka aplikace ČTK

Tiskové zprávy Protextu mohou čtenáři nově sledovat i v aplikacích ČTK pro iPhone, iPod Touch, iPad a pro mobilní telefony a tablety s operačním systémem Android.

Protext je PR servis České tiskové kanceláře pro zveřejnění tiskových zpráv zadavatelů. Prostřednictvím této služby jsou PR texty rozšířeny v rámci zpravodajství ČTK do médií, státní správy i ekonomické sféry. Mezi základní distribuční kanály patří satelitní vysílání, Infobanka ČTK na internetu, e-mail servis a nově také aplikace pro chytré telefony.

Zpravodajské aplikace ČTK pro majitele smartphonů a tabletů byly uvedeny na trh v prosinci 2010. Od té doby si je stáhlo více než 40 tisíc uživatelů, čímž se zařadily mezi nejpopulárnější neplacené programy v České republice. Aplikace nabízejí komfortní přístup k výběru z průběžně aktualizovaného zpravodajství ČTK. Zprávy obsahují fotografie, je možné je sdílet prostřednictvím e-mailu, Facebooku a Twitteru nebo ukládat pro offline čtení. Součástí aplikací je také vyhledávání.

„Smyslem zpravodajských mobilních aplikací je poskytnout čtenářům kvalitnější uživatelský prožitek než nabízí prohlížení mobilního webu,“ uvedl technický ředitel ČTK Jan Kodera. „A jak ukazují naše zkušenosti, z pohledu inzerentů jde navíc o atraktivní nosič reklamy s vysokou úspěšností.“

S případnými dotazy kontaktujte:

Protext, ČTK

e-mail: protext@ctk.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz

Klíčová slova ČR-média-ČTK

Média, společnost a životní styl