Při zkouškách vozidel T3 snížila francouzská policie kriminalitu o 12%

Nantes (Francie) 28. února (PROTEXT/PRNewswire)

V rámci celostátní kampaně na snížení kriminality testovala nedávno francouzská policie v několika okresech a obcích nová vozidla T3 Motion ESV, s cílem vyzkoušet jejich spolehlivost a přínos jako alternativu a posílení pěších policejních hlídek. Zkoušky těchto vozidel byly zahájeny v červenci 2011 a po dobu tří měsíců byla prováděna analýza dat získaných z navigačních (GPS) systémů. Následně byly zjištěné údaje porovnány s údaji zjištěnými pěšími hlídkami. Zkoušky vozidel T3 ESV trvaly celkem 3 měsíce. Během této doby měli francouzští policisté možnost vyzkoušet účinnost těchto elektromobilů T3 a ověřit způsob jakým přispívají ke snížení kriminality v obci. Zkoušky byly prováděny a řízeny jak zástupci státní policie tak městské policie, a to na západním pobřeží Francie. Na provádění zkoušek se podílela také firma Feel Green, která ve Francii vozítka T3 Motion distribuuje.

(Fotografie: http://photos.prnewswire.com/prnh/20110912/LA66230)

Na konci testů byla provedena analýza zjištěných informací, která prokázala, že používání vozítek T3 ESV vedlo k pokrytí rozsáhlejšího prostoru (v některých okresech i o více než 230%). Podle údajů z GPS navigace, které byly pořízeny před provedením zkoušek u pěších hlídek, dokázala pěší hlídka za určitý čas projít z Bodu A zpět do Bodu A 89x, zatímco stejní strážníci dokázali stejnou trasu s vozítkem T3 ESV projet 220x.

Deník Ouest-France uvedl, že v Nantes byla vozidla T3 ESV nasazena za účelem zlepšení výsledků policejních hlídek v potírání krádeží v obchodech, nadměrného hluku a přechovávání drog. Vozidla T3 ESV měla podstatný vliv na snížení kriminality a jen během letní sezóny přispěla k 23 zatčením za přechovávání drog. Deník také uvedl, že policejní prezident pro oblast západní Francie byl ohromen tím, jak se vozidla T3 přizpůsobila městským podmínkám a zkvalitnila komunikaci mezi policií a občany.

Yannnick Simon z firmy Feel Green poznamenal, že vozidla T3 Motion ESV snížila četnost násilných trestných činů a vloupání o zhruba 12% a dodal, že tato vozítka byla pozitivně přijata jak veřejností tak samotnými policisty. I když někteří policisté se zpočátku bránili používání těchto vozidel, nakonec si tento koncept oblíbili. Noewl Cherowbrier, viceprezident firmy T3 Motion pro obchod, zdůraznil, že nejdůležitějším krokem v prokázání jasných výhod těchto vozítek ve vztahu k úřadům a veřejnosti, je získání důvěry koncového uživatele (v tomto případě policistů v terénu).

Vozidla T3 Series ESV jsou elektromobily s nulovými emisemi. Jedná se o k přírodě šetrná vozidla, která byla navržena speciálně pro pořádkové složky a umí vyvinout rychlost až 20 mil za hodinu (cca 32 km/h). Jsou určeny pro policejní hlídky a vynikají rychlou reakcí na jejich povely. Vozidlo je vybaveno 3 koly a má nízko položené těžiště, díky čemuž se vysoce stabilní a snadno ovladatelné. Na rozdíl od většiny ostatních elektromobilů, je T3 ESV vybaveno 2 samostatnými bateriovými moduly, které lze snadno vyměnit. Díky tomu lze toto vozidlo provozovat po celých 24 hodin bez nutnosti odstávky za účelem nabíjení baterií.

Více informací o vozidlech T3 Series ESV a další zákaznické případové studie najdete na webových stránkách http://www.t3motion.com.

Zdroj: T3 Motion, Inc.

Ki Nam z firmy T3 Motion, Inc., +1-714-619-3600, linka 189, investor@t3motion.com

Klíčová slova Francie-kriminalita-policie-automoto-T3 Motion

Evropa, EU, NATO (es)