Skupina Omnicom posunuje svou společnost Resolution Media na celosvětovou globální agenturu v oblasti vyhledávání

Chicago 16. února (PROTEXT/PRNewswire)

Platforma pro vyhledávání a optimalizaci, jejíž hodnota dosahuje miliardu dolarů, se rozšiřuje na dalších 40 trhů

Firma Omnicom Media Group (OMG) dnes oznámila, že své agentury v oblasti vyhledávání a optimalizace pro vyhledávače ve 40 zemích světa spojí pod jedinou značku Resolution Media. Díky tomu vznikne jednička na poli vyhledávání optimalizace pro vyhledávače, která bude schopna lépe a hospodárněji využívat data, znalosti a zkušenosti ve prospěch klientů. Nová globální firma tak bude dosahovat tržeb ve výši několika miliard dolarů z placené vyhledávání.

Až dosud firma Resolution Media působila pouze v USA, zatímco na ostatních trzích nabízela skupina Omnicom Media Group marketing ve vyhledávačích pod celou řadou různých značek. Nová globální značka Resolution Media tak nabídne služby více než 700 odborníků na vyhledávání a jejím vedením bude pověřen Alan Osetek, který byl prezidentem firmy v USA.

Nová globální struktura společnosti Resolution Media navazuje na úspěšnou historii této společnosti, kterou skupina Omnicom Media Group koupila v roce 2005. Od té doby se firma Resolution Media stala v USA jedničkou v oblasti placeného vyhledávání, optimalizace pro vyhledávače, optimalizace webových stránek a marketingu v sociálních sítích. Firma své služby poskytuje předním zadavatelům internetové reklamy a také agenturním klientům z mediálních agentur OMD Worldwide a PHD Network, které rovněž patří do skupiny Omnicom.

Daryl Simm, generální ředitel skupiny Omnicom Media Group, řekl: "Máme skvělá řešení pro vyhledávání a marketing ve vyhledávačích pro všechny významné trhy a naše služby poskytujeme širokému spektru zákazníků zaměřených na online podnikání. Navíc jsme nedávno získaly další zakázky v oblasti vyhledávání a marketingu v sociálních sítích, na významných světových trzích a rozšířili nabídku produktů a služeb na těchto trzích. Proto nyní nastal čas, abychom zastřešili naše data, informace a investice jednou značkou, která tak bude poskytovat komplexní služby našim zákazníkům."

Resolution Media poskytuje své služby jak klientům, kteří mají zájem pouze o vyhledávání a optimalizaci pro vyhledávače, tak klientům mediálních agentur firmy Omnicom (OMD a PHD), kteří požadují komplexní služby. U agenturních klientů tak firma Resolution Media dokáže nabídnout jak kompletní reklamní strategie (včetně marketingu ve vyhledávačích), a to prostřednictvím agentur OMD nebo PHD, zatímco služby v oblasti aktivace vyhledávání a správy marketingu ve vyhledávačích poskytuje přímo firma Resolution Media.

Resolution Media je součástí skupiny Annalect Group, která je divizí firmy Omnicom Media Group změřenou na online data a analýzy. Alan Osetek bude i nadále přímým podřízeným Scotta Hagedorna, generálního ředitele firmy Annalect.

O firmě Resolution Media

Firma Resolution Media se sídlem v Chicagu, je předním poskytovatelem klientských služeb v oblasti placeného vyhledávání, optimalizace pro vyhledávače, analýzy chování návštěvníků webových stránek, sociálních médií, mobilních a souvisejících služeb.

Firma Resolution Media je divizí skupiny Annalect Group, která je analytickou společností patřící pod křídla firmy Omnicom Media Group. Firma Annalect se specializuje na analýzu médií, bezpečnost podnikání, poskytování nástrojů a systémů pro správu obsahu, ekonometrické modelování, vyhledávání a digitální média.

O společnosti Omnicom Media Group

Omnicom Media Group(OMG) je divizí mediálních služeb skupiny Omnicom Group Inc. (index NYSE: OMC). Skupina Omnicom Media Group provozuje mediální sítě OMD a PHD, které poskytují komplexní mediální služby, dále pak marketingovou platformu Annalect Group a celou řadu specializovaných mediálních firem.

O společnosti Omnicom Group Inc.

Firma Omnicom Group Inc. (index NYSE: OMC) je přední nadnárodní společností zabývající se marketingem a firemní komunikací. Skupina vlastní celou řadu specializovaných firem v oblasti reklamy, strategického plánování a nákupu mediálního prostoru, online a interaktivního marketingu, přímého a propagačního marketingu, vztahů s veřejností (PR) a dalších oborech. Kromě toho provozuje reklamní a mediální sítě pod značkou Omnicom a své služby poskytuje více než 5000 klientů ve více než 100 zemích celého světa.

Zdroj: Omnicom Group Inc.

Isabelle Gauvry, +1-917-435-6457, isabelle.gauvry@omnicommediagroup.com

Klíčová slova USA-internet-komunikace-trh-firmy-Omnicom Group

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

IT, telekomunikace