Kandidatura Miloše Zemana na post prezidenta České republiky

Praha 14. února (PROTEXT)

„Dovolte mi, abych veřejně vyhlásil, že
Miloš Zeman, čestný předseda SPOZ, bude
kandidovat na prezidenta.“ Těmito slovy

„Dovolte mi, abych veřejně vyhlásil, že Miloš Zeman, čestný předseda SPOZ, bude kandidovat na prezidenta.“ Těmito slovy zahájil předseda SPOZ Vratislav Mynář (na snímku uprostřed) dnešní tiskovou konferenci.

Tisková zpráva Strany Práv Občanů ZEMANOVCI. „Dovolte mi, abych veřejně vyhlásil, že Miloš Zeman, čestný předseda SPOZ, bude kandidovat na prezidenta.“ Těmito slovy zahájil předseda SPOZ Vratislav Mynář dnešní tiskovou konferenci.

Kandidatura Miloše Zemana na post prezidenta je podmíněna splněním zákonných podmínek:

„Souhlasím s tím, aby SPOZ zahájila petiční akci na podporu mé prezidentské kandidatury a zavazuji se, že v případě, kdy tato petice získá dostatečnou podporu občanů, tuto kandidaturu přijmu,“ zaznělo v oficiálním stanovisku Miloše Zemana.

„Pro Miloše Zemana je extrémně důležitá podpora občanů, proto chceme, aby podpisů pod peticí bylo co nejvíce. Na druhou stranu si uvědomujeme, že v době krize je třeba šetřit. Nebudeme proto dělat z petiční akce závody o množství podpisů a k tomu samému bych rád vyzval i ostatní kandidáty. Stejně tak bych rád apeloval na finanční střídmost prezidentské kampaně, dodal Vratislav Mynář.

Hostem tiskové konference byl také sexuolog Radim Uzel, který bude kandidovat v senátních volbách za SPOZ na Břeclavsku. „Oslovil mě můj dlouholetý přítel Miloš Zeman. V minulosti jsem vždy preferoval nezávislou kandidaturu a převážně se vyhýbal velkým stranám. Ale v každé straně jsou lidé chytří a hloupí, slušní a darebáci. Jsem přesvědčen, že Strana Práv Občanů ZEMANOVCI je tou stranou, kde ten poměr vychází nejpříznivěji. Proto jsem se rozhodl za ně kandidovat“.

Na závěr padla i otázka na zdravotní stav Miloše Zemana:„ Miloš Zeman dnes podstoupil drobnou operaci, jednalo se o repase šlachy v palci. Ví, že za svými voliči naběhá množství kilometrů, proto se rozhodl to okamžitě řešit. Velmi nás těší, že jej operoval právě profesor Dungl, který operuje prezidenty“, dodal s úsměvem místopředseda SPOZ Martin Nejedlý.

Vizi prezidentské kampaně a předběžný harmonogram představí SPOZ za účasti Miloše Zemana na příští tiskové konferenci.

Kontakt: Hana Burianová

burianova@spoz.cz

ČTK ke zprávě vydává fotografie, které jsou k dispozici ve Fotobance ČTK na adrese http://multimedia.ctk.cz/cs/foto/hledani?sendFlag=1&q=protext&name=1&lang=none&service%5B%5D=1&service%5B%5D=2&service%5B%5D=3&service%5B%5D=4&service%5 B%5D=5&service%5B%5D=6 a na webu Protextu http://www.protext.cz

Klíčová slova ČR-strany-volby-prezident-SPOZ-Zeman