Společnost Hilco Streambank prodává portfolio pevných odklápěcích střech a technických služeb firmy Heuliez

Needham (USA, Massachussetts) Cerizay (Francie) 14. února (PROTEXT/BusinessWire)

Firma Heuliez SAS, která se již více než 100 let zabývá výrobou autobusů, prodá více než 750 patentů v oblasti pevných odklápěcích střech. Tento prodej je důsledkem odchodu společnosti z automobilového průmyslu, aby se mohla věnovat jiným oborům podnikání. Prodejem svého portfolia pověřila firma Heuliez společnost Hilco Streambank.

Pevné odklápěcí střechy, které firma Heuliez vyrábí, dosáhly komerčního úspěchu u vozidel Peugeot 207 cc a Opel Tigra Twin Top. Navíc jsou patenty firmy Heuliez v současné době licencovány několika dalším dodavatelům a výrobcům, kteří tyto technologie využívají v jimi vyráběných vozidlech.

Kromě prodeje patentů se firma Heuliez zavázala poskytnout kupujícímu rozsáhlou technickou podporu, včetně poskytnutí know-how v oblasti technického kreslení, vývoje prototypů a výběru dodavatelů. “Získané patentové portfolio, tak spolu s know-how umožní případnému kupci prakticky okamžitě vytvořit nové produkty a získat významný tržní podíl na rostoucím trhu pevných odklápěcích střech,” řekl Gabe Fried, generální ředitel firmy Hilco Streambank.

Podle odhadů se dnes pevné odklápěcí střechy využívají u poloviny prodávaných kabrioletů. V současné době nabízí tyto vozy, jejichž cena začíná na 25 tisících dolarů, mnoho výrobců automobilů z Evropy, Japonska i USA. Vozy s pevnou odklápěcí střechou jsou u zákazníků oblíbené díky bezpečnosti, spolehlivosti a kompaktnosti, přičemž současně zákazníkům umožňují využívat všechny výhody klasických kabrioletů. Výrobci automobilů začaly auta s pevnou odklápěcí střechou vyrábět z důvodu rozšíření svého portfolia vozů a oslovení zákazníků v širším cenovém rozpětí. Důležitým motivem výrobců těchto automobilů je také jejich snaha o ukázání technické a technologické vyspělosti v této oblasti.

“Všechny významné automobilky chtějí do své nabídky v nadcházejících letech zařadit alespoň jeden vůz s pevnou odklápěcí střechou,” řekl Fried a dodal:“Technické řešení a design produktů společnosti Heuliez představují špičku v tomto oboru. Důkazem je například prototyp vozu Peugeot 407 Macarena, který dokazuje, že i konzervativní, plnohodnotný sedan je možné snadno a elegantně přestavět na kabriolet pro volný čas.”

O společnosti Heuliez

Firmu Heuliez založil Adolph Heuliez v roce 1920 jako výrobce kol pro železniční vagóny a autobusy. Postupně firma rozšířila svůj obor podnikání a stala se diverzifikovanou inženýrskou a výrobní firmou dodávající své produkty do leteckého, železničního a obranného průmyslu. Firma se zabývá také výrobou speciálních vozidel a patří do skupiny BGI.

O společnosti Hilco Streambank

Hilco Streambank je poradenskou firmou, která se specializuje na marketing, prodej a oceňování majetku firem všech velikostí.

Kontaktní informace

Hilco Streambank

Gabriel Fried, (781) 444-4940

gfried@hilcostreambank.com