Svářeči šesti zemí světa soutěžili pod Lysou horou, přijeli i Číňané

Praha 21. dubna (PROTEXT)

Nejlepší mladí svářeči nejen z Česka, ale i Slovenska, Německa, Běloruska, Ukrajiny a Číny, ukázali své schopnosti na severu Moravy. V místní Střední odborné škole, Frýdek-Místek, p.o., totiž proběhl ve dnech 19. a 20. dubna jubilejní 15. ročník tradiční mezinárodní soutěže žáků středních škol ve svařování Zlatý pohár Linde. V letošním roce byla soutěž doplněna i speciálním utkáním národních týmů ve svařování Huisman Welding Cup. Vítězství v soutěži týmů si odnesl tým Česka, druzí skončili Slováci a třetí pak tým z Číny. Střední odborná škola přivítala celkem 117 žáků a 6 týmů po čtyřech soutěžících „Soutěž přispívá k propojení výchovy mladé generace s potřebami praxe,“ vysvětlil přínosy konání akce ředitel školy Ing. Pavel Řezníček. Výsledy soutěže jednotlivců Zlatý pohár Linde a i mezinárodní soutěže týmů najdete na internetovém portálu odborného časopisu All for Power http://www.allforpower.cz - mediálního partnera soutěže.

Kontakt:

Ing. Stanislav Cieslar

šéfredaktor časopisu All for Power a Informačního portálu http://www.allforpower.cz

člen představenstva AF POWER agency a.s.

Praha 8, Karlín, Thámova 166/18, PSČ 186 00

M +420 603 175 152,

stanislav.cieslar@afpower.cz

ČTK ke zprávě vydává fotografii, která je k dispozici ve Fotobance ČTK na adrese

http://multimedia.ctk.cz/cs/foto/hledani?sendFlag=1&q=protext&name=1&lang=none&service%5B%5D=1&service%5B%5D=2&service%5B%5D=3&service%5B%5D=4&service%5 B%5D=5&service%5B%5D=6 a na webu Protextu http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-školy-střední-soutěž-firmy-AF Power agency

Věda, vzdělávání a školství