Poslední výzva k přihlášce na tradiční konferenci o datových schránkách a digitalizaci dokumentů!

Praha 20. dubna (PROTEXT)

Upozorňujeme, že se blíží termín uzávěrky přihlášek na tradiční konferenci o DATOVÝCH SCHRÁNKÁCH, KONVERZI DOKUMENTŮ a o všech problémech, spojených s DIGITALIZACÍ DOKUMENTŮ a jejich uchováváním.

Datové schránky jsou již druhým rokem v provozu. Provoz informačního systému datových schránek nečiní prakticky nikomu potíže, zejména po vylepšeních, které byly provedeny v poslední době. Největší problémy ale činí NAKLÁDÁNÍ S ELEKTRONICKÝMI DOKUMENTY, které jsou zasílány prostřednictvím datových schránek, jejich KONVERZE, ARCHIVACE A OVĚŘOVÁNÍ PRAVOSTI. Vyskytují se i problémy s doručováním do datových schránek, byť spíše vyplývající z lidského faktoru a výkladu právních předpisů.

Ovšem blíží se okamžiky, kdy nás bude stále více zajímat dokazování pravosti digitálních dokumentů a jejich ochrana. Jak se s nimi vypořádají soudy a správní orgány? Do českého právního řádu míří nový způsob PODEPISOVÁNÍ DOKUMENTŮ POMOCÍ DYNAMICKÉHO BIOMETRICKÉHO PODPISU. Ten by mohl vyřešit problémy spojené s méně praktickými certifikáty a jejich omezenou platností. Stane se součástí českého e-governmentu? A jak jej můžeme používat v soukromoprávním styku?

To vše a mnoho dalšího se dozvíte od odborníků, kteří stáli u zrodu systému datových schránek, špičkových odborníků na právo a informační technologie. V rámci programu vystoupí i zástupci některých ústředních správních orgánů, aby se podělili o své zkušenosti s užíváním datových schránek.

Přihlaste se co nejdříve na 4. konferenci o datových schránkách, která se koná 18. května 2011 v Aquapalace Hotel Prague - Čestlice.

Registrujte se již dnes na http://www.dataschranky.cz!

Kongresové prostory jsou sice velké, ale nikoliv nafukovací. Uzávěrka přihlášek končí 10. 5. 2011

Na setkání s vámi všemi se těší

Michaela RENČÍNOVÁ, MBA prof. Ing. Vladimír SMEJKAL, CSc. LL.M.

výkonná ředitelka konference předseda programového výboru

Registrace:

Kontakt:

ABF, a.s., tel. 225291128, e-mail: dataschranky@abf.cz

Klíčová slova ČR-internet-správa-schránky-ABF

Politika, veřejná správa a soudy
IT, telekomunikace