Popis vývoje havárie na 1. bloku jaderné elektrárny Fukušima v Japonsku

Praha 14. března (PROTEXT)

Internetový portál http://www.allforpower.cz zveřejnil pravděpodobný popis vývoje havárie na 1. bloku jaderné elektrárny Fukušima v Japonsku po zemětřesení o síle 8,9 stupně Richterovy stupnice a zaplavení přílivovou vlnou tsunami.

Tento popis zpracovali odborníci Americké nukleární společnosti (ANS) na základě dostupných informací z Mezinárodní agentury pro atomovou energii a z informačních systémů v oblasti jaderné energetiky. Podle podrobného scénáře může probíhat vývoj i na blocích č. 2 a 3, které byly v době přírodní katastrofy v provozu, ostatní bloky JE Fukušima byly mimo provoz vzhledem k probíhající údržbě a kontrolám. Na http://www.allforpower.cz je k dispozici jak originální text, zdroj v anglickém jazyce (American Nuclear Society), tak český překlad tohoto popisu.

Ing. Stanislav Cieslar

šéfredaktor časopisu All for Power

AF POWER Agency, a.s.

Kontakt:

doudova@konstrukce-media.cz

Klíčová slova ČR-Japonsko-katastrofy-energie-zemětřesení-jaderné-firmy-KONSTRUKCE Media-AF POWER Agency-PROTEXT

Služby, cestovní ruch
Energetika, suroviny