EPA oznámila energeticky nejefektivnější kancelářskou budovu v USA

DALLAS 5. října (PROTEXT/ots)

Společnost Harwood International, Inc. (www.harwoodinternational.com) se sídlem v Dallasu a vedená švýcarským podnikatelem Gabrielem Barbier- Müllerem, obdržela od amerického Úřadu pro ochranu životního prostředí (EPA) významnou stavební nálepku ENERGY STAR (energetická hvězda). Ocenění bylo předáno na 10. Výročním fóru energetické efektivnosti, které se konalo ve Washingtonu D.C. 9. června 1999.

Centex Building, umístěná v Harwood International Center, 2728 N. Harwood; Dallas, TX, byla hlavním kandidátem na udělení nálepky ENERGY STAR z prvních 20 budov v USA. Budova o ploše 16.387 metrů čtverečních, vyvinutá společností Harwood International, získala vynikající skóre. Volitelné budovy jsou sledovány po dobu jednoho roku, aby byla stanovena provozní výkonnost.

Pro stanovení energetické výkonnosti je používán na Internetu založený známkovací nástroj, což umožňuje porovnávat celkovou efektivnost budov na celostátní bázi.

"Tento nový nástroj pomůže podnikatelům snižovat náklady podporou energetické efektivnosti na pracovišti," poznamenal americký ministr energetiky Bill Richardson.

"Věřím, že realitní odvětví bude rozvíjet nemovitosti, které poskytují vysokou návratnost investic, přičemž něco vrátí společnosti jak z architektonického, tak z ekologického hlediska," dodal výkonný ředitel Harwood International Gabriel Barbier-Müller. "Musíme se snažit trvale myslet na dalekosáhlé výsledky našich projektů."

Webová stránka společnosti: http://www.harwoodinternational.com

Webová stránka ENERGY STAR: http://www.lbselbse.org

O Harwood International, Inc.

Harwood International, Inc. (dříve známa jako Harwood Pacific Corp.) má sídlo v Dallasu, Texas, USA a v Ženevě, Švýcarsko. Společnost řídí investice pro kapitálové partnery v Evropě a má zájmy/projekty v USA, Evropě a Asii. HI je mezinárodní realitní společnost, která poskytuje kompletní řadu služeb, soustředěných do tří oblastí - reality, služby firmám a technologie.

-- Akvizice

-- Řízení vývoje a staveb

-- Leasing

-- Řízení aktiv a majetku