Quintiles posiluje své portfolio v Jižní Africe

RESEARCH TRIANGLE PARK (USA) 5. října (PROTEXT/ots)

Společnost Quintiles Transnational Corp. (Nasdaq: QTRN) dnes oznámila akvizici společnosti Medicines Control Consultants Pty Ltd. (MCC), v Jižní Africe sídlící farmaceutické regulační konzultační skupiny. MCC sídlící v Pretorii je největší společností v Jižní Africe poskytující kontraktační regulační služby jak místním, tak mezinárodním zákazníkům. MCC má profesionální zkušenost v regulačních záležitostech a Dobrou zpracovatelskou zkušenost (Good Manufacturing Practice=GMP) včetně konzultačních služeb o těžbě, zpracovatelském průmyslu, obalech a distribuci. MCC je řízena Nerine Kraamwinkelovou and Allison Vieningsovou, přičemž obě předtím pracovaly u Medicines Control Council, což je jihoafrická agentura, která reguluje farmaceutické produkty. MCC v současné době zaměstnává deset farmaceutů na plný úvazek pro specializovanou expertizu v regulačních záležitostech a pět regulačních konzultantů, kteří pro společnost pracují exkluzívně. Akvizice bude brána jako nákup a očekává se, že bude ve věci zisku na akcii společnosti Quintilles neutrální. MCC bude integrována do servisní skupiny Quintiles Product Development, která poskytuje celosvětově biologické a farmaceutické služby a služby týkající se rozvíjení plánů s cílem urychlit úspěch produktů. "Znalost regulačních záležitostí MCC se stane pro Quintiles důležitým aktivem v rychle se měnícím jihoafrickém regulačním prostředím," řekl hlavní výkonný ředitel Quintiles Product Development Ludo Reynders, Ph.D. "Vidíme výrazný potenciál mimo pole rozvoje produktů pro komercionalizaci obchodu pro práci s MMC na licenčních příležitostech produktů." "Akvizice MMC doplňuje a posiluje Quintiles Clindepharm, Quintiles ClinData a Quintiles Niehaus & Botha a dává nám schopnost nabízet kompletní služby rozvoje produktu v Jižní Africe." Kraamwinkelová, která MCC v roce 1985 založila, řekla: "Věříme tomu že MCC má vynikající pověst mezi společnostmi v Jižní Africe, ve Spojených státech, v Evropě, na indickém subkontinentu a všude jinde na světě. Připojením nabídek Quintiles vystupuje na povrch vzrušující prospekt skutečných synergií mezi našimi licenčními aktivitami na produkty a obchodními operacemi Quintiles." Quintiles Transnational Corp. je vůdcem na trhu v oblasti poskytování celého spektra integrovaného rozvoje výrobků a marketingových řešení pro farmacii, biotechnologii a průmysl medicínských zařízení. Quintiles je také vůdcem v oblasti zpracovávání elektronických transakcí a informatiky pro sektor zdravotní péče a poskytuje konzultace zdravotní politiky pro vlády a další organizace na celém světě. Quintiles má sídlo poblíž Research Triangle Park v Severní Karolíně a je umístěna ve Forbes Platinum 400, Fortune 1000, Business Week Global 1000, v newyorském burzovním technologickém indexu Nasdaq-100, a na seznamu sta nejrychleji se rozvíjejících společností Fortune 100. S více než 19.000 zaměstnanci na celém světě a kancelářemi ve 31 zemích operuje Quintiles prostřednictvím specializovaných pracovních skupin, které se věnují uspokojování individuálních potřeb zákazníků. Navštivte webové stránky společnosti Quintiles International na adrese www.quintiles.com.

Informace obsažené v této tiskové zprávě obsahují výhled do budoucnosti. Toto prohlášení zahrnuje rizika a nejistoty, které mohou způsobit odlišnost skutečných výsledků bez omezení. Další rizika představuje možnost neúspěchu nových produktů a jejich výkonu na trhu a to, že příjmy spojené s novými produkty nebudou stačit na to, aby vykompenzovaly náklady či zajistily rozvoj společnosti. Riziku podléhají i skutečné výsledky společnosti a schopnost dostát svým závazkům vůči zákazníkům stejně jako uzavírání nových kontraktů. Dodatečné faktory, které mohou ovlivnit vlastní výsledky, bude společnost projednávat s Komisí pro cenné papíry a burzu. Zahrnuje, ale neomezuje se pouze na jejich registrační prohlášení S-3 a S-4, jejich výroční zprávu na formuláři 10-K, formuláři 8-Ks a další periodické zprávy, včetně jejich formuláře 10-Qs. ots Original Text Service: Quintiles Transnational Corp. Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Pat Grebe, Media Relations, pgrebe@qrtp.quintiles.com, nebo Greg Connors, Investor Relations, invest@quintiles.com, ze společnosti Quintiles Transnational Corp., (USA) 919-998 2000 Webová stránka: http://www.quintiles.com

Klíčová slova PROTEXT-Quintiles Transnational Corp.-MCC

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)